Compromís destapa que companyies de telefonia ocupen la via pública sense pagar impostos

Compromís lamenta que els comerços i la ciutadania haja de pagar Taxes elevadíssimes per ocupar la via pública mentre les empreses privadas acampen a plaer amb el beneplàcit del govern del PP. El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, assegura que els convenis s’han anat prorrogant automàticament des del 2000 davant la passivitat de l’equip de govern i l’incompliment constant dels plecs del contracte per part de les empreses privades

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, acusa a l’actual equip de govern del PP de “passivitat” i de “falta d’interès a defensar els interessos dels ciutadans”. Monzó assegura que “Des de Compromís duguem mesos denunciant l’existència de cabines de telèfon en mal estat i en desús, alguna d’elles en parcs i unes altres en zones escolars, però el PP fa oïts sords”. L’expedient al qual ha tingut accés Compromís revela que l’empresa ONO i Telefónica han estat utilitzant la via pública en benefici propi sense pagar un sol euro a les arques públiques en 15 anys i incomplint les clàusules fixades en els convenis signats l’any 2000 (en el cas de l’empresa Telefònica) i 2004 (en el cas d’ONO).

En tots dos convenis, afirma Monzó, la durabilitat era de 5 anys però la passivitat de l’Ajuntament de Catarroja ha permès a aquestes empreses privades que seguiren ocupant la via pública, any rere any, sense pagar cap tipus de taxa, incomplint el conveni i, fins i tot, connectant les seues cabines a l’enllumenat públic.

En el cas de Telefónica, el conveni del qual s’ha anat renovant automàticament des del 2005, ha utilitzat aquestes cabines per a la seua explotació publicitària a tercers sense que l’actual equip de govern del PP se n’adonara d’aquesta clara irregularitat i del tracte de favor a empreses privades. Monzó assegura que l’expedient estava arxivat, sense que es tinguera en compte allò que estipulava el conveni, entre altres coses la creació d’una comissió de seguiment encarregada de controlar que les cabines i els seus accessoris s’adaptaren a les necessitats reals de la ciutadania i de servei públic. Monzó ha advertit que fins ell propi Teatre Auditori de Catarroja (TAC), a través de la seua empresa concessionària, ha fet ús i ho està fent en aquests moments del suport publicitari que telefònica té en les diferents cabines repartides pel municipi. Una mostra més del descontrol i la falta de rigor de l’actual govern del PP de Catarroja.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *