La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Catarroja, que dirigeix la nostra companya Empar Chulià, inicia el dimarts 9 de setembre la instal·lació de fonts per a que els usuaris dels parcs del poble puguen beure aigua, així com la reparació d’algunes de les existents. El primer dels parcs on s’estan instal·lant estes fonts és el 8 març.

Hi haurà dos versions de fonts, una amb pileta abeurador per a mascotes que instal·laran en les noves zones d’esplai caní i en les àrees que ja contava el municipi i altre model sense la pileta per a mascotes que s’instal·laran en la resta de zones de parc i jardí.

El model de font amb doble pileta a dos altures té la pileta superior està adaptada per a tots els públics (persones adultes, xiquets i xiquetes, persones amb mobilitat reduïda i persones en cadira de rodes) i la pileta inferior o abeurador adaptat per a mascotes.

Així mateix, la font compta amb una sola aixeta regulable que mitjançant un polsador suau permetrà un estalvi sensible tant en el consum d’aigua com en el manteniment de la font. El disseny de l’evacuació de l’aigua no utilitzada en la pileta superior permet el drenatge a la pileta de l’abeurador de mascotes, amb el consegüent estalvi d’aigua.

És un disseny d’acord amb les exigències de durabilitat i resistència, ja que es tracta d’una font robusta per minimitzar l’efecte de les accions vandàliques. Està fabricada amb materials que suporten les inclemències meteorològiques, com és l’acer inoxidable de màxima qualitat, (AISI 316), recomanat especialment per a ambients durs i altres agents agressius. Amb este material es garanteix l’estètica, la durabilitat i la funcionalitat.

Reparació de fonts
A la instal·lació de noves fonts als parcs i jardins del municipi se suma la reparació de mobiliari urbà, com ara la reparació de la font de la plaça dels Furs, esta font s’ha recuperat, després de reparar les restes d’una font model Afrodita, la qual va suposar una fita en el diseny industrial valencià, ja que va reinventar el concepte de font pública. Es tracta d’un model pioner d’una estètica innovadora, senzilla i funcional, que va marcar una època en els equipamients urbans. Segons Empar Chulià, “les respectem perquè és un exemple del disseny industrial valencià dels anys 80, i reparada encara conserva la seua essència”.

Crida a la conservació del mobiliari urbà
Coincidint amb l’inici de les obres la regidoria de Parcs i Jardins ha fet una crida al respecte cap al mobiliari urbà, així com als horaris d’utilització de les zones d’esplai caní. La regidoria, a més, recorda als propietaris de gossos «l’obligació de la recollida dels excrements de les nostres mascotes en totes les zones de la espai públic, incloent les zones per a gossos i gosses».