Catarroja podrà tindre dimecres els pressupostos més socials de la seua història

El proper dimecres 7 de desembre, a partir de les 18h, tindrà lloc el ple extraordinari de pressupostos, per al qual el govern municipal ha presentat uns comptes que estan marcats per una clara aposta social i d’impuls a l’economia local. Per les xifres pressupostades seran els pressupostos amb més caràcter social de la història de la ciutat. Un augment vinculat a una millor gestió dels recursos públics, i que destina el superàvit per a inversions i serveis.

Els comptes estan disponibles des del 18 de novembre en el portal de transparència de l’Ajuntament de Catarroja, i els portaveus municipals dels grups polítics amb representació a la corporació foren informats, per tal que els estudiaren i feren les esmenes que consideraren adients. Fins el moment no s’ha presentat cap esmena de millora dels comptes.

Fins a un 59,31% del pressupost es destina a serveis públics bàsics, protecció i promoció social i serveis públics preferents, com educació, cultura, esport i joventut, amb un increment respecte a 2015 de més d’un milió d’euros, fins a superar els 4,700,000 euros.

En serveis socials i promoció social s’augmenta les partides més d’un 34% per tal de tornar a la ciutadania allò que aporten amb els seus impostos. A partir d’ara les politiques socials de Catarroja comptaran amb més d’un milió d’euros per atendre les necessitats de la ciutadania.

Per partides el major augment és el que experimenta indústria, promoció del turisme i comerç, que incrementa el seu pressupost en un 659%. Els quasi 130,000 euros pressupostats aniran destinats a la potenciació de l’activitat econòmica de Catarroja com a forma de generació de riquesa i ocupació. A més, es crea la partida d’agricultura, dotada amb 15,000 euros i es destinen a foment de l’ocupació mig milió d’euros.

El govern local també fa una decidida aposta per les polítiques culturals i de joventut, en destinar més de 1,400,000 euros a estes partides.

Una altra dada important d’estos pressupostos presentats per Compromís i el PSPV-PSOE és la recuperació del 100% de la dotació dels serveis (com ara el de neteja viària) els contractes dels quals van ser reduïts pel govern anterior, amb la incorporació, a més d’una clàusula social. Esta reducció va generar en molts casos l’empitjorament del servei i de les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

Estos pressupostos netament socials es compatibilitzen amb la reducció de deute municipal, que està previst que quede per baix del 50%, molt per baix d’allò marcat per la legislació vigent. A més, per a l’exercici 2017 s’aplicarà una reducció general de l’IBI, repercutint en la ciutadania l’increment del cadastre ordenat pel ministeri d’Hisenda. A més responen a allò acordat en la negociació del pacte de govern suscrit el mes de juny de 2015, amb la distribució per regidories acordada en les negociacions realitzades per a la formació de govern.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *