Catarroja comptarà amb una Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte a partir de febrer

Catarroja s’integrarà a partir de febrer en la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) promoguda per la Generalitat. Este servei serà gratuït i universal i atendrà a totes les persones que ho sol·liciten, independentment d’on s’haja patit el delicte.

La nova oficina se situarà a la Plaça Corts Valencianes, des d’on s’oferirà informació, assistència i atenció coordinada a víctimes de delictes, testimonis i persones en situació de risc, com a conseqüència del seu contacte circumstancial amb un delicte. A més, també es podrà contactar amb l’oficina al correu: victimes_catarroja@gva.es.

L’OAVD atendrà les persones que ho necessiten des de l’àmbit jurídic, psicològic i social durant tot el procediment i també després de la seua finalització. Així, el personal de les oficines estarà integrat per professionals de psicologia, treball social, criminologia i dret, els quals treballaran conjuntament en l’atenció personalitzada de cada cas.

El servei podrà ser utilitzat per qualsevol persona que haja patit un delicte directament o de manera indirecta (per exemple, familiars d’una persona morta o desapareguda a causa d’un delicte).

Violència de gènere
Es posarà especial atenció a les víctimes de la violència de gènere, de fet l’OAVD actuarà com a punt de coordinació de les ordres de protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere que adopten els òrgans judicials de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, també tindrà en compte prioritàriament els col·lectius amb una major vulnerabilitat com són els menors d’edat, les persones amb qualsevol tipus de diversitat funcional, en situació d’exclusió social, víctimes de tracta d’éssers humans, d’agressions sexuals i de delictes d’odi i de la repressió durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Seguiment individualitzat
El funcionament de l’OAVD es basarà en una primera fase d’acollida-orientació on, en una entrevista personal, la víctima plantejarà els seus problemes i les seues necessitats. A continuació, es procedirà a la fase d’informació i a la d’intervenció jurídica, psicològica i social. L’última de les fases serà la de seguiment, que es realitzarà al llarg de tot el procés penal i per un període de temps adequat després de la seua conclusió.

La Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte, impulsada pel Consell, pretén assegurar els mitjans necessaris per a garantir els drets de les víctimes, més enllà que estes hagen formalitzat una denúncia o no. Per a l’alcalde de la localitat, Jesús Monzó, “Catarroja podrà oferir una atenció personalitzada i multidisciplinària imprescindible per a les persones del municipi, però també per a les d’altres pobles de l’Horta Sud”.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *