Catarroja ha destinat vora 580.000 € a Serveis Socials en l’any 2017. Esta quantitat ha permés atendre situacions d’emergència social, portar a terme els programes d’ajuda a domicili i a la dependència, lluitar contra l’empobriment energètic, reforçar el Servei d’Atenció a les Famílies i a la Infància (SEAFI) i incorporar una Agent d’Igualtat.

De la quantitat total, aproximadament 460.000 € han sigut aportats per la Generalitat Valenciana i els vora 120.000 € restants per l’Ajuntament de Catarroja. Més de 372.000 € s’han dedicat als Serveis Socials Generals, és a dir, a cobrir les prestacions econòmiques individualitzades i a les ajudes a domicili i a la dependència.

Per altra banda, més de 30.000 € s’han invertit en el Servei Específic d’Atenció a les Famílies i la Infància, que treballa amb menors en situació de risc i amb les seues famílies. A més, un total de 25. 000 € han permés incorporar una Agent d’Igualtat que, entre altres coses, ha posat en marxa un Pla d’Igualtat Intern i coordina diverses accions amb l’objectiu de visibilitzar les dones i lluitar contra la violència de gènere.

Acabar amb l’empobriment energètic
Per últim, el pressupost destinat a Serveis Socials en l’any 2017 també ha servit per a lluitar efectivament contra l’empobriment energètic. En total, s’han pagat 298 rebuts de llum, per un import de quasi 13.000 €; 35 rebuts de gas per un import d’uns 1.800 € i 168 rebuts d’aigua per més de 16.000 € a famílies de Catarroja. A més, gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament i l’empresa EGEVASA cap persona s’ha quedat sense aigua per no poder fer front al pagament de les factures.

La major part de les persones beneficiàries d’estes ajudes eren dones –94, front a 32 homes– entre els 35 i 65 anys. A més, la majoria conformava una família monoparental. També s’ha atés a 11 famílies nombroses, 14 famílies amb persones amb diversitat funcional, 8 dones víctimes de violència de gènere o 34 persones parades de llaga durada.