Catarroja recupera i recicla més de 27.000 quilos de roba en un any

Una col·laboració entre Cáritas i l’Ajuntament de Catarroja ha permés que al llarg del 2017 s’hagen recuperat més de 27. 000 kg de roba, això és, pràcticament un quilo per habitant del municipi.

El conveni signat entre l’organització i el consistori va autoritzar la instal·lació de 5 contenidors tèxtils als carrers Joan Giner, Gómez Ferrer, Joaquin Escriba Peiró, l’avinguda Ramón y Cajal i el Camí Reial.

El total de quilos que es van depositar a estos contenidors des de gener del 2017 fins a desembre del mateix any ha sigut de 27.225. Per altra banda, a la seu de Cáritas a Catarroja s’han arreplegat 656 quilos més.

D’entre tot este volum de roba, la major part es reutilitza. Tanmateix, algunes peces, pel seu estat, ja no poden ser utilitzades. Aleshores, esta roba es recicla, de manera que se li torna a donar vida útil als teixits.

Conveni amb Texlimca
Per altra banda, l’Ajuntament també té un conveni de col·laboració amb l’empresa tèxtil Texlimca, la qual compta amb 5 contenidors més al municipi, destinats a la recuperació i el reciclatge de la roba. L’empresa, a més, aporta anualment una part dels seus beneficis a l’Herència a favor dels pobres ancians de Catarroja “Carmen Herrero Penella”, que disposa de vivendes socials en reforma, actualment.

Segons l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, “xicotetes mesures com esta impliquen un gran benefici ambiental”. Monzó s’ha mostrat satisfet amb les xifres i ha expressat el seu agraïment amb el veïnat de Catarroja pel seu compromís amb el medi ambient.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *