Dones amb Compromís de Catarroja organitza una jornada sobre el pacte valencià contra la violència masclista

  • L’acte comptarà amb la presència de la diputada Marta Sorlí i del secretari autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibáñez
  • DaC Catarroja fa una crida a participar en les diferents concentracions que es faran amb motiu del Dia de la Dona, així com en la vaga feminista del 8 de març
  • El col·lectiu de Dones amb Compromís remarca que en qüestions com la pobresa energètica les dones continuen sent les principals afectades

Dones amb Compromís de Catarroja ha convocat, en coincidència amb les celebracions del Dia de la Dona, una jornada informativa sobre el Pacte valencià contra la violència masclista, que comptarà amb la presència de Marta Sortí , diputada de Compromís al Congrés i Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d’Inclusió.

L’acte tindrà lloc el proper dimecres 7 de març a les 19.00 hores a la sala multiusos de l’Ajuntament de Catarroja, i serà presentat per Noèlia Hernàndez, en nom del col·lectiu local de Dones amb Compromís.

Amb aquest pacte, impulsat pel Consell, les institucions valencianes, els partits polítics, les universitats, els mitjans de comunicació, els cossos de justícia i seguretat pública, entitats i organitzacions de la societat civil i la ciutadania ens comprometem a lluitar contra tot tipus de violència cap a les dones, en tots els vessants. Així, les signants i els signants ens comprometem a complir, fer complir i promoure aquest pacte i invitem tota la ciutadania, organitzada o a títol personal, a adherir-se i implicar-se en aquesta lluita.

Crida a la participació
El dia 8, Dones amb Compromís de Catarroja convoca la ciutadania a participar en la lectura del manifestA les 12.00h lectura de manifest del Dia de la Dona que es farà davant l’Ajuntament de Catarroja, amb l’assistència de les regidores i regidors de Compromís.

A més, Compromís per Catarroja crida a participar en la vaga feminista del 8 de març, així com en la manifestació que tindrà lloc a València a partir de les 18 hores del mateix dia. El punt de convocatòria és el Parterre, a la plaça d’Alfons el Magnànim del Cap i Casal.

De la mateixa manera, Compromís per Catarroja se suma a la Festa Feminista de Dones amb Compromís “PecadriusFest”, que tindrà lloc el divendres 9 de març a les 20.00h a la Fàbrica de Gel de València.

La cara de la pobresa energètica és de dona
Dona, entre 36 i 50 anys, immigrant amb habitatge de lloguer i en atur de llarga durada. Aquest és el perfil de la pobresa energètica a Catarroja i a tot l’estat, una dada que Dones amb Compromís vol posar de manifest en el context de la jornada de lluita del 8 de març

La cara de la pobresa energètica és de dona, tant en les famílies vulnerables, en què són les dones les que es responsabilitzen d’atendre la gestió de les incidències amb els pagaments de subministraments bàsics, com respecte dels professionals que estan en primera línia de lluita contra aquest problema, que majoritàriament són també dones, com ho ratifiquen diferents estudis fet a tot l’estat. De fet, entre les famílies vulnerables, la càrrega de la llar correspon en un 70% de dones, percentatge que puja a Catarroja al 78%.

Arxivat en: General, Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *