L’Ajuntament de Catarroja ha formalitzat la seua col·laboració amb l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) amb la signatura d’un conveni on s’estableix que l’entitat publicarà les dades recollides en les estacions meteorològiques municipals.

Gràcies a l’acord signat, a partir d’ara les dades sobre l’oratge de Catarroja podran consultar-se en la web de l’AVAMET. Esta informació s’arreplegarà a les estacions meteorològiques que s’ubiquen als edificis municipals de la localitat. Tanmateix, l’Ajuntament haurà de responsabilitzar-se del correcte funcionament de les estacions i de tot l’equipament tècnic necessari per a poder enviar les dades a l’entitat.

Per altra banda, el conveni també implica que l’Ajuntament de Catarroja esdevindrà, a partir d’aquest moment, soci col·laborador de l’entitat, de manera que podrà estar present als actes que desenvolupe l’AVAMET.

Informes meteorològics
Des del 2016, el consistori disposa d’una estació i té capacitat per a emetre informes perquè les asseguradores particulars puguen fer-se càrrec dels danys per pluges fortes o altres inclemències de l’oratge.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha explicat que el conveni “és fruit del compromís que té l’alcaldia i la regidoria de medi ambient de divulgar tota la informació de l’oratge a la ciutadania”. “A més, l’Ajuntament i els serveis d’emergència disposen d’informació puntual i detallada que es transmet via WhatsApp, de manera que es poden prevenir amb antelació els riscos i tancar parcs o inhabilitar zones inundables”, ha destacat Monzó.