Catarroja s’ofereix a ajudar a les persones de l’Aquarius

L’Ajuntament de Catarroja ha fet arribar a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el seu oferiment d’atenció i acollida a les persones refugiades a bord del vaixell Aquarius. En total, són 629 persones que arribaran al Port de València, previsiblement als pròxims dies, distribuïdes en tres vaixells.

El vaixell Aquarius es trobava en alta mar després que el govern d’Itàlia es negara a autoritzar el seu desembarcament. Entre les persones ocupants hi ha menors d’edat i dones embarassades. A més, necessiten amb urgència atenció sanitària i aliments, ja que les seues provisions són escasses.

Per això, l’Ajuntament de Catarroja ha traslladat a la Conselleria encapçalada per Mónica Oltra la seua intenció d’ajudar a les 629 persones de l’Aquarius. El consistori posarà a disposició del govern valencià els mitjans municipals disponibles, tot i que inicialment és la Creu Roja qui se’n farà càrrec del dispositiu d’acolliment.

Catarroja Ciutat Refugi
Catarroja va declarar-se Ciutat Refugi en l’any 2015 amb l’objectiu de recolzar a les persones que intenten arribar als països de la Unió Europea. Encara que les competències municipals són molt limitades per tal de fer front a la crisi humanitària, la intenció del govern municipal és col·laborar amb els mitjans al seu abast i cooperar amb les administracions públiques, la societat civil i les organitzacions que presten ajuda a les persones refugiades.

Així, a la web municipal la ciutadania interessada a col·laborar voluntàriament pot emplenar un formulari, on es detalla el tipus d’ajuda que es pot prestar –des de suport psicològic i jurídic, fins a l’acompanyament– i si es té disponible un habitatge d’acolliment.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *