S’obri al trànsit l’avinguda de la Diputació

El passat divendres 8 de febrer es va obrir al trànsit l’avinguda de la Diputació, després d’una reforma en què s’ha invertit 1,5 milions d’euros que ha suposat una renovació integral de l’avinguda i el seu entorn, a més de solucionar els problemes causats per les arrels dels arbres que dificultaven la circulació. L’obra inclou un renovat carril bici i quatre zones d’aparcament.

Durant aquests dies s’estan ultimant els treballs de jardineria, que han suposat la plantació de fins a nou espècies diferents d’arbres, adequats al paisatge urbà. En alguns dels jardins s’ha optat per la praderia natural que necessita poc manteniment i es regenera de forma natural.

També s’està instal·lant el mobiliari urbà amb blocs, bancs, papereres i pivots de material reciclat que li donen una aspecte més orgànic, i pintant la senyalització horitzontal, amb la qual s’han delimitat quatre zones per a l’aparcament.

L’avinguda ha millorat considerablement l’accessibilitat, en comparació amb l’anterior model que tenia un passeig central amb pins en les seves vores i tanques. Després de la reforma, està tot a la mateixa altura, de manera que afavoreix la mobilitat. A més, s’ha suprimit la tanca en alguns trams que la separava del parc Paluzié, i en altres s’ha retallat la tanca de manera que s’integra en el paisatge.

Les voreres han guanyat amplitud, oferint un espai per al passeig i davant el Teatre Auditori Conservatori (TAC) s’ha creat una gran esplanada en forma de plaça que es destinarà a actes públics representacions. Al costat del TAC haurà la futura Casa de la Joventut que, al costat de la Universitat La Florida i el Museu Antonio Mir, convertiran aquesta zona en una avinguda per a l’oci i la cultura.

Respecte a la calçada, s’ha asfaltat amb material fonoabsorvente per reduir el soroll de la circulació i encara que s’han eliminat places d’aparcament, l’Ajuntament ha obert una zona per a això al costat del pavelló cobert.

Segons Martí Raga, regidor d’Urbanisme, «sabem que les obres són molestes per als residents, però hem aconseguit recuperar aquesta avinguda i convertir-la en un espai que convida al passeig i en el qual la prioritat és per al vianant».

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *