El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que el Pla Estratègic de l’Emprenedoria de la Comunitat Valenciana té com a objectiu “conformar un model d’emprenedoria propi, que aglutine tot l’ecosistema valencià, arrelat al territori, centrat en la persona emprenedora, que promoga la cohesió social i territorial i basat en valors, perquè esdevinga en un motor de creixement sostenible i de creació d’ocupació”. En l’acte va estar present l’alcalde de Catarroja i cap de llista de Compromís, Jesús Monzó.

Rafa Climent ha presentat al Centre Integrat Públic de Formació de Catarroja, el Pla Estratègic de l’Emprenedoria de la Comunitat Valenciana 2019-2023, un extens programa d’actuacions i iniciatives, fruit de la voluntat i col·laboració de l’ecosistema emprenedor valencià amb la Generalitat, en l’elaboració del qual han intervingut més de 90 persones i 90 entitats.

A més, ha ressaltat que el pla també recull el fruit del treball realitzat durant els últims quatre anys en el si del Consell Valencià de l’Emprenedoria, que ha permès la realització d’un Mapa del Emprenedoria que reflectís tot l’ecosistema emprenedor, i d’una anàlisi de les fortaleses i debilitats del mateix.

En aquest sentit, Climent ha recordat que, des del principi, “aquest Consell ha fet una aposta decidida per l’emprenedoria, com ho demostren les xifres, ja que la Conselleria d’Economia Sostenible ha augmentat els fons destinats per donar suport al emprenedoria en un 120 per cent, passant dels 470.000 euros el 2015 a més d’un milió per a 2019 “.

Principals línies del Pla
El conseller ha explicat que aquest és un pla integral que amplia el focus de l’ecosistema emprenedor a tot tipus de col·lectius, és a dir, joves, dones i sèniors, a tot tipus d’entitats, com a persones autònomes, pimes, grans empreses, societats anònimes i entitats d’economia social, i a tots els sectors d’activitat, reforçant l’emprenedoria social, l’emprenedoria en totes les edats o la d’àmbit rural, i superant així polítiques anteriors en què només es donava prioritat al foment de l’emprenedoria de base tecnològica i entre joves.

Rafa Climent també ha destacat que el Pla “també tracta d’equilibrar el foment de l’emprenedoria al llarg de totes les seues etapes, és a dir, donar suport no només la promoció de les iniciatives empresarials, sinó també el creixement i consolidació de les empreses, ja que una de les debilitats que havíem detectat era la manca d’oferta de serveis en àrees crítiques per a l’empresa en les seues etapes de creixement “.

El conseller també ha volgut ressaltar que “per primera vegada en l’àmbit de l’emprenedoria hi ha un pla transversal que coordina i implica a tota l’administració a través de les seues polítiques d’educació, formació, ocupació o innovació, al costat de les universitats i la resta de centres de coneixement “.