La Diputació de València presenta els Premis Iturbi a Catarroja

La Diputació de València presenta l’edició commemorativa dels Premis Iturbi amb tot un seguit d’activitats, recitals i concerts que recorreran diverses comarques valencianes, per tal de celebrar l’exitosa trajectòria del Concurs Internacional de Piano de València.

La programació es va encetar, dijous 12 de setembre, al Teatre Auditori de Catarroja, amb el primer dels recitals que, dins la programació preparada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, va tindre com a protagonista a Mariana Gurkova. Aquesta pianista actuarà també dissabte 14 a les 19.30 hores a l’Auditori Municipal d’Alfauir i diumenge 15 a l’Església de Santa Maria de Requena. L’acte va comptar amb l’assistència de la diputada de Comarcalització i regoidora de Cultura de l’Ajuntament de Catarroja Dolors Gimeno.

Mariana Gurkova
La pianista Mariana Gurkova començà a estudiar el piano als cinc anys a Sofia, la seua ciutat natal. Als deu anys fa el primer recital i als onze actua per primera vegada com a solista amb orquestra. Després de graduar-se en el Conservatori Superior Nacional de Bulgària, continua els seus estudis amb Joaquín Soriano en el Real Conservatori Superior de Madrid, ciutat on resideix des de 1988.

Ha obtingut els guardons màxims en concursos estatals i internacionals, com Jaén, Senigallia, Santander, Cincinnati, Jacinto Guerrero, Premi Iturbi, E. Pozzoli, Sv. Obreténov i Joventuts Musicals de Bulgària. La seua predilecció per la música espanyola li ha brindat premis especials a la millor interpretació d’aquesta en els certàmens de Santander i Iturbi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *