Unes Festes Majors per a totes i tots i també segures. Aquest és l’objectiu que des de la Junta Local de Seguretat, es va traçar de cara a les pròximes jornades festives de Catarroja. La reunió va ser presidida per l’alcalde Jesús Monzó i va comptar amb l’assistència, entre altres, del subdelegat del govern d’Espanya, José Roberto González

En la reunió s’han posat els detalls del dispositiu de seguretat que tindrà lloc en les festes majors, destacant l’absència d’altercats greus en els anys anteriors. Dins de l’operatiu s’ha assenyalat de manera especial la macrodiscomòbil que tindrà lloc el dissabte 28 de setembre. Per a la cita es mantindran les mesures de seguretat d’anys anteriors que han vist com la festa tancava sense cap incident. Així doncs, per al dispositiu es controlaran els accessos a peu i en vehicle pel municipi per la Policia Local, amb reforç de seguretat privada i la guàrdia civil reforçarà els accessos per carretera des de la pista de Silla per a evitar embossos o problemes d’una altra índole.

Catarroja, un poble segur
D’altra banda, es va donar a conéixer l’índex d’actuacions dels cossos i forces de seguretat a Catarroja durant el curs anterior, que s’han saldat amb un 1% menys d’intervencions. Una dada positiva que manté a Catarroja per davall de la mitjana en índex de delictes en tot l’estat i que ve a assenyalar el gran treball de la policia local per a mantenir un poble segur.

En un altre àmbit, s’ha acordat reforçar els entorns que pogueren ser conflictius durant aquestes festes, però també durant la resta de l’any, com a parcs i jardins per a evitar incidents que pogueren sorgir, amb patrulles i policies de paisà.

També en matèria de seguretat s’ha presentat a totes les entitats que formaran part del dispositiu de festes el Pla d’Autoprotecció de Festes, de manera que tots siguen coneixedors del dispositiu que es muntarà en els pròxims dies en tots els esdeveniments del programa de Festes Majors.

Reivindicació històrica
D’altra banda, coincidint amb la visita del subdelegat de govern se li han transmés diverses de les reclamacions històriques de l’Ajuntament, com la millora dels accessos al Port de Catarroja des de la Pista de Silla tant per a vehicles com per a vianants, fonamental per a poder potenciar una zona d’alt interés turístic i patrimonial per al municipi.