L’Ajuntament de Catarroja, està representat en el recentment constituit Consell Agrari Municipal, en el qual ha donat a conéixer les últimes millores en l’adequació de camins rurals realitzades durant les passades setmanes. Aquestes reformes s’han realitzat amb l’objectiu de facilitar els accessos de maquinària agrícola i de transport per a la recollida de l’arròs que es produeix durant aquests dies.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Catarroja s’ha donat a conèixer en el Consell Agrari de dues grans intervencions en materia d’accesos. En primer lloc la realitzada gràcies a la subvenció de 47.600 euros de la Diputació de València dins del PCV 2018 – 2019 que refereix a la pavimentació de dos camins rurals, el camí de l’Alter, situat en els accessos al Parc Natural, i el Camí de Ràfol, aquest últim s’executarà en les pròximes dates.

D’altra banda, l’Ajuntament de Catarroja ha invertit 6.000 euros dels fons municipals a condicionar tots els camins rurals de la zona de la marjal per a millorar el trànsit de maquinària agrícola amb l’objectiu de facilitar la sega i recollida de l’arròs.

Consell Agrari Municipal
D’altra banda, durant la celebració del Consell Agrari Municipal, els representants de l’equip de govern, Jesús Monzó, alcalde de Catarroja, i Elisa Gimeno, regidora d’Agricultura, van rebre els suggeriments dels agricultors locals, al mateix temps que la regidora, va exposar els eixos en política agrària de l’Ajuntament.

Un dels punts que es va posar damunt de la taula va ser el relacionat amb la recollida de la palla de l’arròs. En aquest cas va haver-hi consens total entre les parts, malgrat que enguany, compten amb el permís per a poder realitzar la crema, totes les parts van optar per no fer-ho.

Així doncs, des de l’Ajuntament es posaran els mitjans perquè es complisca aquest acord i en els pròxims dies, després de valorar les diferents propostes, es donarà a conéixer l’alternativa a la crema, tal com es va acordar en el Consell Agrari Municipal. Una mesura que s’avança als terminis marcats per Conselleria i que va en el camí d’una agricultura més sostenible, com és objectiu d’aquest govern municipal.