El Programa Pont torna a Catarroja per a activar a les persones aturades

El Programa Pont d’inserció soci-laboral per a persones en risc d’exclusió social, subvencionat pel Fons Social Europeu i recolzat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, torna a iniciar-se en la localitat de Catarroja després de l’èxit dels passats anys 2017 i 2018. Esta iniciativa està coordinada per la regidoria de Benestar Social, que dirigeix Núria Blanch.

El Programa Pont de Catarroja es consolida en l’oferta social municipal, gràcies als seus grans resultats de les anteriors edicions, en les quals van aconseguir inserir-se 25 persones de 75 participants. No obstant això, l’objectiu del programa no és tant el fet en si de trobar un lloc de treball sinó de reactivar la seua vida a nivell conductual, emocional, cognitiu, i en definitiva, motivacional. En definitiva, es tracta de retornar a aquestes persones parades de llarga durada l’energia i les ganes de reprendre les regnes de la seua vida a través d’activitats grupals i comunitàries.

Les tècniques del programa tracten de realitzar itineraris personalitzats, valorant i oferint a cadascú allò que necessita. Des de tallers de creixement personal, motivació, acompanyament en la creació de currículum i cerca activa d’ocupació, fins a cursos de formació en empreses per a millorar la seua ocupabilitat i reiniciar-se en aquest procés d’entrada al món laboral.

Així doncs, l’objectiu no és sol el de trobar un lloc de treball recuperar les ganes per a poder fer-lo. Una fórmula per a apoderar a les persones a augmentar la seua autonomia i que amb els seus propis recursos siguen capaços de començar una cerca activa d’ocupació, la qual continue quan finalitza el programa el mes de desembre.

Per a aquesta edició de 2019, el Programa Pont es compon de dues psicòlogues i una treballadora social, que es van situar el passat 18 de setembre en les instal·lacions de Serveis Socials. Ja han començat a treballar amb 33 usuaris i usuàries, realitzant les primeres entrevistes, diagnòstics, plans d’intervenció, contacte amb empreses i personal autònom per a futures formacions, etc.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *