La renovació de les instal·lacions del CEIP Joan XXIII han finalitzat aquesta setmana. El compromís adquirit per l’Ajuntament de Catarroja amb la comunitat educativa de finalitzar la reforma d’aquesta instal·lació, inaugurada fa menys de 10 anys, abans de l’estiu de 2020 s’ha complit, per la qual cosa l’alumnat començarà el curs, en un centre amb totes les garanties.

El centre, presentava, des de fa uns mesos un gran problema de goteres a causa d’una mala instal·lació de l’aïllament i dels canalons de desguàs, segons informes dels tècnics municipals. Aquesta situació causava incomoditats per al correcte funcionament del centre que es traduïen en goteres i trencament de les plaques d’algeps del sostre. Una situació que no podia continuar i que va ser agreujada amb la recent DANA que va descarregar una gran quantitat de pluja en el municipi.

En concret, l’obra, que ha tingut un cost de 200.000 euros, ha inclòs una renovació de les cobertes de l’edifici principal i del gimnàs, per a evitar les filtracions d’aigua, així com els canelons i les baixants, que fins hui no complien amb el seu objectiu d’alleujar les acumulacions d’aigua rebudes en els edificis. A més, un altre dels problemes de construcció de l’edifici tenia a veure amb la pista poliesportiva, que també ha rebut una renovació completa.

“El nostre objectiu sempre ha sigut que el CEIP Joan XXIII tinguera les instal·lacions que es mereixia. Era indignant que un centre nou, de penes 10 anys, presentara aqueixes deficiències, la qual cosa indica la manera d’actuar d’una època en la qual importaven més un altre tipus de coses, més que les persones. Nosaltres hem apretat l’accelerador perquè, sempre complint les mesures de seguretat, tant alumnat com professorat pogueren començar el curs 20-21 amb plenes garanties. Hui podem dir que aquest compromís s’ha complit”, explica José Antonio Cuberos, regidor d’educació.

Nou institut

D’altra banda, es continua avançant en el projecte del nou institut de Catarroja que dotarà al municipi d’un necessari espai educatiu en el seu terme. Aquesta setmana es va aprovar l’avantprojecte del centre que és el tràmit necessari per a posar en marxa aquest projecte.