L’Ajuntament de Catarroja ha començat a implementar el servei de recollida de matèria orgànica a les llars i l’acompanya amb la campanya d’educació i conscienciació ambiental “De la terra a la terra i més enllà”, amb l’objectiu d’incidir en la importància dels residus orgànics que després de ser separats, dipositats i reciclats correctament poden convertir-se en valuosos recursos per a la pròpia terra.

En este sentit, el municipi està implementant ja el servei de recollida de matèria orgànica per zones, que acaba de començar a la zona de la Vil·la Romana i Fumeral, sent prevista la seua finalització a finals de desembre a les altres zones del municipi.

Esta setmana comença l’educació ambiental en els barris amb un equip d’educació a peu de carrer que explicarà a la ciutadania, d’una manera senzilla i didàctica, la forma de procedir per a la correcta separació de la matèria orgànica.

A més, la campanya, coordinada per la regidoria de Transició Ecològica que coordina Elisa Gimeno, consta de diverses accions entre les que es troben un taller de cuina en línia, tallers destinats a les comissions falleres del municipi, així com tallers en centres educatius, o rutes que barregen patrimoni cultural amb patrimoni ambiental, sempre sota les directrius sanitàries establertes en el seu moment.

En totes estes accions es conscienciarà a la població de la importància de reciclar i reduir els residus que generem, evitant el malbaratament alimentari i incidint en els beneficis de la separació de la matèria orgànica i la creació de compost. Així mateix, es posarà en valor el consum de productes de proximitat, de qualitat, saludables i sostenibles.