El conseller d’Eduacació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha informat sobre les mesures que implementaràde la Conselleria de cara al nou curs 2020-2021.

Aquest no serà un curs senzill, i per això la Conselleria aposta per una potent inversió pública en matèria educativa i així poder encarar-lo amb totes les garanties de qualitat i seguretat que les xiquetes i xiquets valencians mereixen, amb més personal docent i no docent, més inversió pública als centres, ràtios més baixes i totes les mesures de seguretat i higiene garantides per una tornada a les aules segura i amb la màxima presencialitat possible.

Pel que fa a Catarroja, l’augment d’inversió serà el següent:

Respecte al personal, a les escoles i l’Institut de Catarroja augmentarà en 22,35 els professorat per poder reduir ràtios i prestar una atenció més personalitzada a les aules, un augment que, a nivell de País Valencià serà de 4.374 docents més que es sumen als més de 71.000 ja existents.

També el personal no docent, com ara els monitors i monitores de menjador, augmentaran de cara al nou curs. Més de 3.000 persones seran contractades de forma extraordinària aquest curs per garantir la distància de seguretat i l’atenció dels grups de convivència estable dels més menuts.

S’augmenta la inversió en despeses dels centres educatius de Catarroja en 114.142 euros per què els centres del poble puguen adaptar-se a les noves situacions que es donaran amb motiu de la pandèmia (mobiliari, material de protecció, xicotetes obres…).

Pel que fa a la baixada de ràtios i a la seguretat a les aules, aquestes tindran amb caràcter general un màxim de 20 alumnes per aula fins a quart de primària. De cinqué endavant, es garantirà una distància de seguretat d’1,5 metres entre alumnes.

A més, des del 31 de juliol comptem amb el Pla de Prevenció i Protecció per al curs 2020-2021 que determina detalladament les mesures de seguretat que s’aplicaran a les escoles valencianes i que pots consultar al següent enllaç, tot i que poden ser modificades a mesura que evolucione la pandèmia.

D’altra banda i per tal de reforçar l’activitat educativa, cultural i esportiva de l’alumnat valencià durant el curs vinent escolar, s’ha destinat una inversió de 9 milions d’euros als municipis per a la realització d’activitats extraescolars que, a Catarroja, serà com a mínim de 49.447,73 euros.