Després de moltes setmanes d’intens treball per part de tota la comunitat educativa, les classes presencials han tornat a Catarroja en una jornada de grans emocions després de quasi 6 mesos sense l’alumnat en els centres. Els col·legis del municipi han obert les seues portes seguint tots els protocols marcats per les autoritats sanitàries i des de l’Ajuntament de Catarroja s’han posat els mitjans perquè aquesta tornda es realitze amb totes les garanties possibles.

“Durant la setmana passada vaig estar visitant els centres escolars de Catarroja, parlant amb els seus equips directius per a comprovar que tot estava correcte i per a atendre, com sempre, les seues necessitats d’última hora. Les circumstàncies provoquen que aquest no siga un inici de curs a l’ús, però el nostre afany és que l’alumnat i la resta de la comunitat educativa puguen tornar a escola amb plenes garanties”, explica José Antonio Cuberos, regidor d’Educació.

Una de les mesures preses pels centres ha sigut l’adequació de les entrades i les eixides. En aquest aspecte, des de l’Ajuntament s’ha treballat perquè aquestes siguen segures en els centres en els quals podia sorgir alguna complicació a causa de la seua ubicació. Així doncs, es reforçaran, amb atenció policial els accessos als centres Paluzié i Jaume I pel Camí dels Corregudes, així com talls de trànsit al carrer Music Gimeno per a l’accés al col·legi Joan XXIII.

En aquest mateix sentit, es continuarà tallant el trànsit la calle l’Artesana per a facilitar l’accés i eixida de l’alumnat del col·legi Sant Antoni I. A més, s’habilitarà un espai d’aquest carrer com a pati, per la qual cosa, entre les 8 del matí i les 5 de la vesprada es prohibirà ací l’estacionament. Durant els primers dies, serà l’alumnat del centre qui deixe notes als vehicles que allí estacionen recordant-los que necessiten aqueix espai per a poder jugar durant el seu temps d’esbarjo.

També, amb l’objectiu de comptar amb un major espai, s’habilitaran els parcs de les Barraques i Paluzié perquè l’alumnat del Joan XXIII i del Paluzie, puguen comptar amb major espai per a l’esbarjo, però també per a poder fer classes a l’aire lliure.

En un altre àmbit, els col·legis han comptat amb una sèrie de reformes necessàries escomeses per l’Ajuntament, ja siguen estructurals o per a guanyar nous espais. Així doncs, a la renovació del Joan XXIII, que iniciarà aquest curs sense l’inconvenient de les goteres provocades per una mala elecció en la construcció del centre durant la direcció del PP, s’uneixen la del Bertomeu Llorens i el Jaume I. En el Bertomeu Llorens s’ha ampliat un espai que no s’utilitzava per a convertir-lo en magatzem, mentre en el Jaume I s’han ampliat aules més menudes eliminant envans. La resta de centres també ha rebut millores en l’un o l’altre àmbit.

Finalment, des de l’Ajuntament de Catarroja s’està treballant intensament per a atendre durant els pròxims dies i setmanes a totes les necessitats, ja siga d’equips, adaptacions o reforços que puguen ser assumibles pel Consistori.