Tirar les tovalloletes d’un sol ús pel vàter té una doble despesa per al nostre municipi, d’una banda la econòmica ja que cal retirar-les perquè no col·lapsen la xarxa de sanejament i d’altra banda el mediambiental ja que perjudiquen clarament el nostre entorn. Periòdicament, des de l’Ajuntament de Catarroja s’encarrega a la contracta de neteja tasques per a eliminar aquestes tovalloletes que embocen els nostres sistemes, tenint, en l’última d’aquestes intervencions, que haver de traure 460 quilos d’aquest material tan nociu per al nostre entorn.

“Des de la regidoria d’urbanisme volem conscienciar la població que el vàter no és una paperera. Tant les tovalloletes higièniques com la resta d’objectes que tirem no desapareixen sinó que es converteixen en un problema molt seriós per al medi ambient i per a la gestió municipal”, explica Martí Raga, regidor d’urbanisme.

Així doncs, des de l’Ajuntament de Catarroja s’avançarà en les pròximes setmanes amb noves mesures per a la conscienciació de la ciutadania a l’hora de gestionar els residus. Serà doncs, un nou pas dins de la campanya ‘No tires…’ des de la qual ja s’adverteix en el clavegueram del municipi el nociu que pot resultar abocar qualsevol contingut en ell, vinculant les clavegueres amb espais que els catarrogins i catarrogins estimen i senten com a propis, com el Port de Catarroja, l’Albufera o la marjal. D’aquesta manera, s’oferirà un manual de bones pràctiques en les comunitats de veïns i als administradors de finques perquè sàpien com pot perjudicar el simple gest de depositar les tovalloletes en el vàter a tot el seu entorn.