L’Ajuntament de Catarroja ha aprovat la licitació de la redacció dels projectes de reurbanització de set carrers dels barris històrics de les Barraques i del Raval amb l’objectiu de convertir-los en espais més accessibles i verds i reordenar els usos per adaptar-los a les necessitats i benestar de la ciutadania. 

“Mentre avancen a bon ritme les obres del carrer Paluzié, hem iniciat els tràmits per a continuar amb la reurbanització de nous carrers dels barris històrics del poble” explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme i Mobilitat.  “Continuem així amb els treballs emmarcats en el programa Catarroja Camina per a convertir els nostres barris en espais més amables i accessibles per a totes les persones”.

La iniciativa contempla la licitació de la redacció dels projectes dels carrers Paiporta i Chapa, al barri del Raval, i dels carrers Placetes, Canya i Peix, d’una banda, i Església i Corts, d’una altra, al barri de les Barraques. Tots els projectes suposen la reurbanització en plataforma única, la renovació del clavegueram i del subministrament d’aigua potable, el soterrament del cablejat de l’enllumenat públic i la incorporació d’arbrat i mobiliari urbà.

“Hem previst també la reutilització de l’empedrat original dels carrers en els nous dissenys, una fórmula estètica i de sostenibilitat que ja hem assajat amb èxit al carrer de la Reina i que tornarem a repetir al mateix carrer Paluzié” afirma Raga.

El primer pas, que ja està en marxa, és el procés de licitació del projecte que es realitzarà en quatre lots i per una quantitat de 77.949 euros. L’execució de les obres, una vegada aprovats els projectes, començarà pel carrer Paiporta, al barri del Raval, i que estarà finalitzat abans d’estiu de 2022.