Les obres del Centre de Salut de Catarroja afronten la seua recta final que convertiran a la instal·lació sanitària en un vertader referent a nivell assistencial en la Comunitat. Jaime Peris, director general de Sanitat ha visitat el nostre municipi per a comprovar la marxa de les obres que han rebut recentment una modificació de 500.000 euros del pressupost per a poder executar unes millores en matèria de seguretat.

En concret aquestes millores es refereixen a la ubicació d’un mur de contenció en el recinte per a evitar els accessos d’aigua al mateix en les èpoques de moltes pluges. Un treball indispensable per a la seguretat del Centre de Salut i la integritat de les seues instal·lacions que no sols es veuran ampliades amb la reforma, sinó que també oferiran un major servei en unes condicions òptimes.

Dins de les millores que tindrà el recinte, una vegada finalitzades les obres el centre comptarà amb una Àrea d’Atenció Continuada. Estarà dotada de tres consultes mèdiques i dues sales d’infermeria així com de zona de descans i recepció. Cal assenyalar que l’Àrea de Rehabilitació comptarà amb una consulta, gimnàs, boxs, vestuari i sala d’espera. L’Àrea de Pediatria tindrà cinc consultes mèdiques i tres sales d’infermeria. L’Àrea de Medicina General disposarà de 14 consultes de medicina general i huit d’infermeria. Així mateix, el centre comptarà amb Àrea Polivalent amb dues consultes mèdiques per a residents, una per a infermeria i una sala d’intervencions grupals.

L’Àrea Maternal disposarà de dues consultes, gimnàs, vestuaris i magatzem. Així mateix, el centre tindrà una Unitat d’Odontologia amb una consulta d’odontòleg i una altra d’higienista dental. A més, el centre comptarà amb una àrea per a serveis generals i un altre per a Recepció, control i arxiu. En el cas de l’Àrea d’Extraccions Perifèriques estarà dotada d’una sala d’electrocardiograma i una sala d’extraccions. A més, disposarà de Servei de Radiologia, una Àrea de Salut Mental amb cinc consultes de psiquiatria d’adults i dues consultes de psiquiatria infantil. Així mateix, hi haurà un espai per a l’Àrea Administrativa i comptarà amb una Àrea de Salut Pública amb un despatx per a dos veterinaris.

Cal destacar que el centre comptarà a més amb una Base per a l’equip de Suport Vital Bàsic amb una zona destinada a l’estacionament i vigilància del vehicle sanitari, tres dormitoris, ixes de descans i treball i vestuaris.

Les obres estan dotades d’un pressupost que ascendeix als 4.951.715 milions d’euros. D’aquests, la Conselleria de Sanitat realitzarà una aportació de 4.274.341 milions d’euros, mentre que els 677.373 euros restants procedeixen del finançament aportat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).