Compromís denuncia que l’Ajuntament de Catarroja contracta mitjançant instància

El grup municipal Compromís a l’ajuntament de Catarroja ha denunciat la falta de transparència de l’actual equip de govern a l’hora de fer contractes laborals.

Segons Compromís, les contractacions laborals a les quals ha tingut accés el nostre grup són adjudicades a persones que han presentat únicament una instància a l’ajuntament de Catarroja però estes places no han sigut publicitades per cap tipus de mitjà públic, ni anunci ni pàgina web municipal, per tant, tots els ciutadans de Catarroja no han tingut les mateixes opcions per a treballar. En moltes ocasions les persones que es contracten són les que ja ocupaven el mateix lloc de treball abans i que, casualment, tornen a sol·licitar tornar a ser contractats.

El 95% dels contractats, segons la informació que ha pogut consultar Compromís, s’han elegit sense uns criteris clars de selecció, sols en casos concrets s’ha tirat mà de les llistes del Servef on, actualment, hi ha 3.357 catarrogins inscrits; 1603 hòmens i 1754 dones.

Tot i que des de Compromís s’ha sol·licitat la relació de contractes laborals dels últims dos anys, l’equip de govern sols ens ha facilitat el llistat de les contractacions realitzades entre els mesos de juny a novembre de 2011. No obstant això, des de Compromís anunciem que seguirem investigant quins són els mecanismes de contractació i quin és el perfil de persones que es contracten.

A més, Compromís ha denunciat que existeixen oposicions de places paralitzades que s’estan adjudicant a persones que no tenen el perfil adequat, amb el vistiplau de l’equip de govern municipal i amb el consentiment del regidor de personal i de l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramon. Davant la falta de rigor i de transparència municipal, des de Compromís s’ha exigit a l’alcaldessa que dóne explicacions públiques. Si no és així, exigirem la compareixença del regidor de personal. Amb esta serà la segona compareixença que ha exigit Compromís en la present legislatura, després de la petició feta a la regidora d’esports, Mª José Sanleón, pel tancament de la piscina coberta i les discrepàncies amb l’UTE que gestiona, de manera indirecta, algunes de les instal·lacions esportives municipals.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *