Compromís de Catarroja denuncia irregularitats en les contractacions laborals i en el cobrament de taxes

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Catarroja ha demanat al regidor d’hisenda i a l’alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón, que expliquen públicament com es fan els contractes laborals en l’ajuntament de Catarroja. Segons Compromís, el 95% de les contractacions es fa amb criteri polític sense que es valore la capacitat professional de la persona contractades. Compromís també ha denunciat que les places a cobrir no es publiciten mitjançant pàgina web o bando i que es contracten a persones que han presentat instància a l’Ajuntament i no a través del Servef, com seria més lògic.

Així mateix, Compromís també ha denunciat irregularitats amb el cobrament de taxes municipals, concretamente de les compulses de documents administratius. Compromís ha advertit al plenari que des de fa uns anys s’està cobrant diners als ciutadans per compulsar documents, actualment 0.68 per document però els ciutadans no van a les entitats bancàries col·laboradores perquè no es fa una taxa d’autoliquidació. Aquesta situación és totalmente irregular perquè és impossible contralar els diners que s’ingressen a les arques municipals en este concepte. No obstant això, i en contestació per escrit, l’alcaldessa dona cifres concretes de liquidación; al voltant de 700 euros en el 2010 i uns 1.000 euros en el 2011. Compromís exigeix responsabilitats polítiques als responsables d’aquesta nefasta gestió econòmica municipal. De momento ni l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón ni el regidor d’hisenda, Miguel Martínez han sabut sonar explicacions al respecte. Compromís disposa de documentación i no descarta presentar una denuncia si el PP no dóna explicacions públiques convincents.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Jaime diu:

  Espero que no estéis acusando veladamente a los funcionarios de la Oficina de Atención al ciudadano de quedarse con el dinero de las compulsas.

  ¿Consideráis una gestión eficaz que por una compulsa de un DNI (0,68€ este año y 0,34 en 2011) al ciudadano se le emita una autoliquidación por triplicado (coste en papel y tinta) y se le “condene” a hacer tres colas (dos en la propia oficina del Ayuntamiento y una en la entidad colaboradora donde con suerte se la cobrarán si es el día y la hora habilitada para el cobro de recibos o lo mandarán al cajero automático)?

  Después nos quejaremos de la excesiva burocracia.

  Transparencia toda y más, pero un respecto por el trabajo de los funcionarios municipales.

  • catarroja diu:

   Hola Jaime. En cap moment hem volgut dubtar de la professionalitat dels funcionaris i personal laboral de l’Ajuntament de Catarroja. Símplement posem de manifest que el poder polític ni tan sols aplica allò que aprova: el passat mes de novembre va aprovar l’ordenança de taxes on marcava esta mecanisme de control, vigent en altres ajuntaments. Obviament hi ha altres mecanismes que serien més econòmic i menys molestos per a la ciutadania, tal com apuntes, però és l’ordenança que ells han aprovat i que, per a variar, s’ha quedat en paper banyat. Gràcies per la teua aportació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *