Compromís presenta alternatives al Pla d’estalvi energètic de Catarroja

El grup munincipal del Bloc-Compromís en l’ajuntament de Catarroja ha  plantejat mitjançant la presentació d’una moció l’augment de la il·luminació en zones perifèriques, un major control en les reposicions dels fanals i un pla que permeta anar substituint les luminàries actuals per unes altres de menor consum però sense reduir la il·luminació en la població i la seguretat ciutadana. Entre les propostes de Compromís està la reducció de la il·luminació des de les 12 fins a les 5 de la matinada i sol·licitar ajudes a altres administracions com la Diputació de València.

Compromís ha criticat que s’haja executat un Pla sense el consens d’us ciutadans, especialment dels comerciants i sense l’aval de la policia local. Actualment no existeix un informe de l’intendent en cap de la Policia Local en el qual mostre el seu suport a la reducció de la il·luminació que està aplicant-se actualment.

Compromís també ha demanat un major control de la despesa en la il·luminació en els edificis municipals i ha animat a l’alcaldessa a realitzar un pla seriós de plaques solars que permeten acte abastir-se i estalviar en les factura de la llum.

 

Adjuntem tot seguit el text de la moció.

Jesús Monzó Cubillos, portaveu del grup municipal Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Catarroja presenta la següent Proposta perquè siga inclosa en l’ordre del dia del proper ple ordinari
Exposició de motius:
L’actual equip de govern ha iniciat un Pla d’Estalvi Energètic amb la finalitat de controlar les despeses econòmiques que actualment ha de suportar el nostre ajuntament pel consum d’il·luminació, tant a les vies públiques com als edificis municipals. Des del Grup Municipal Bloc- Compromís sempre hem apostat per fer una oposició ferma i constructiva amb la idea de traslladar les inquietuds dels nostres ciutadans a l’actual equip de govern. És per això que des de fa temps hem insistit en la necessitat de reestructurar l’actual sistema d’estalvi energètic per poder així compaginar-lo amb la seguretat ciutadana, un tema que preocupa, i molt, als catarrogins i catarrogines.
Vist l’expedient i comprovat que hi ha zones del poble, especialment la zona de la perifèria on l’apagat ha sigut més contundent i excessiu (parc 8 de març, parc de les barraques , parc de les moreres, parc paluzie, a ronda nord), així com el polígon industrial. Vist, a més a més, que no s’estan reposant les columnes d’il·luminació en algunes avingudes importants, com ara la ronda nord, tot i que hi ha parts d’accidents efectuats per la policia local.
Per tot això, proposem els següents ACORDS:
A) Revisar la reducció d’il·luminació actual en la zona urbana, augmentant la il·luminació dels parcs i de les principals vies (Camí real, Ronda nord, Jaume I) amb la finalitat de garantir la seguretat dels vianants i dels vehicles. Major reducció de 12 a5 de la matinada.
B) Revisar la reducció d’il·luminació actual en la zona industrial, augmentant la il·luminació del polígon industrial per seguretat dels treballadors i de les treballadores (passar d’una reducció d’un 66% actual a un 33%). Major reducció de 12 a 5 d ela matinada.
C) Fer un pla de substitució progressiva de la il·luminació actual ( de tot el municipi) per Leads o bombetes de baix consum, amb la consegüent petició de subvencions a les diverses administracions.
D) Dur un major control del manteniment de les columnes il·luminàries i exigir a l’empresa que té la concessió la immediata reposició dels fanals i no com passa actualment que hi ha columnes que duen anys sense substituir-se.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *