Compromís convoca la II Nit Estellés a Catarroja

Un any més Compromís-Catarroja, junt a l’Associació Cultural Basset, organitza la II Nit Estellés, una manera d’honorar el poeta valencià més important del segle XX a travès dels seus versos. Aquesta cita, que està esdevenint tradicional en molts pobles i ciutats de tot el país, també ens serveix per retrobar-nos i iniciar el curs entre amics, amb un marcat caràcter cultural, però també lúdic. I, per què no, també reivindicatiu, després de saber que l’Ajuntament de Catarroja ha decidit cancel·lar l’edició d’enguany dels Premis Vila de Catarroja, després de 32 anys d’història.

Enguany repetirem el format de l’any passat: cadascú es portarà el seu entrepà i Compromís posarà la picadeta i la beguda, entre la qual, com no pot ser d’una altra manera, hi haurà bona cosa de vi de la terra per fer-ne un bon tast. Després de sopar, obrirem el torn per a la poesia, per a la qual cosa cal que cadascú porte un llibre de l’Estellés i trie un poema per recitar. Per tal de fer previsió de cadires i beguda, cal que els interessats ens envien un email a catarroja@bloc.ws indicant el nombre de persones que hi assistiran.

La Nit Estellés naix de la iniciativa de l’escriptor Josep Lozano, que l’any 2010 va fer una crida per fer de la data de naixement de Vicent Andrés Estellés (el 4 de setembre) una celebració periòdica i permanent d’homenatge a qui és un dels més grans poetes valencians de tots els temps. La Festa Estellés pren l’espirit de la Burns Nicht, que any rere any homentja el poeta en llengua escocesa Robert Burns.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *