Compromís acusa al PP de Catarroja d’improvisar i dinamitar els premis Vila de Catarroja

Compromís exigeix explicacions per escrit al Regidor de Cultura i a l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, sobre els premis Vila de Catarroja. Monzó considera que l’ajuntament ha actuat sense cortesia amb els artistes i escriptors que any rere any han donat prestigi als premis de la localitat. La “delicadesa” ha estat tal que ni tan solament s’ha anunciat en la pàgina web de l’ajuntament.

El portaveu del grup de Compromís en l’ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha demanat a l’alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón i al regidor de cultura, David Nácher, que expliquen als ciutadans com ha estat el motiu pel qual han decidit, després de 33 anys, no convocar els premis Vila de Catarroja en l’edició d’enguany. Segons Compromís, els premis tenien dotació econòmica per a poder-se celebrar, a més el premi de Pintura està patrocinat íntegrament per la Fundació Antonia Mir que dona l’import íntegre del premi, per tant, l’ajuntament, afirma Compromís, només havia de desemborsar el premi de les categories de poesia i narrativa juvenil.

Davant aquesta decisió Compromís exigeix al PP de Catarroja que explique als ciutadans que s’ha fet amb les partides de promoció cultural i artística, tenint en compte a més que existeixen subvencions per a la promoció del valencià i una plaça d’assessora lingüística que no s’ha convocat, pel que existeix un superàvit en aquesta partida.

Amb aquesta decisió, la cultura de Catarroja passa per un dels moments més crítics, la falta de sensibilitat del PP de Catarroja fa possible que existisca diners per a publicitat i comunicació social i que, en canvi la cultura siga menyspreada. Compromís també recorda la desaparició de l’escola municipal de Teatre i el fet que la casa de la cultura no dispose de materials bàsics per a poder realitzar activitats d’índole cultural com ara projectors.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *