Segons Compromís, és l’ajuntament qui ha de negociar amb les grans superfícies l’excedent d’aliments per a, posteriorment, repartir-los al costat d’entitats col·laboradores com Cáritas o ONG’s sense ànim de lucre.

No ens podem permetre com a societat, afirma el portaveu de Compromís, Jesús Monzó, que mentre milers de famílies no poden arribar a final de mes, existisquen aliments que es llancen als contenidors en bon estat i que l’actual equip de govern ho permeta amb la seua passivitat. Amb el Pla Solidaritat que impulsa el PP molts ciutadans no compren aliments de primera necessitat. El govern local només cerca rendibilitzar amb vots, fent política populista però no efectiva perquè les famílies que tenen tots els seus membres en l’atur des de fa temps no tenen accés a aquestes ajudes. S’ha malbaratat diners durant molt temps i ara no existeix diners per a les veritables emergències socials.

En la moció que Compromís ja ha presentat per registre, es demana, entre altres coses, que l’ajuntament de Catarroja sol·licite al Consell de la Generalitat Valenciana que aprove amb caràcter d’urgència una normativa que es prohibisca desfer-se dels aliments en bon estat d’una manera sistemàtica, posant especial atenció en les grans superfícies i en les cadenes comercials. El punt estrella de la moció és la creació immediata d’un banc d’aliments que, segons Compromís, hauria de ser gestionada pel personal de l’ajuntament o a través d’acords amb ONG’s o entitats solidàries sense ànim de lucre.