Compromís denuncia que el PP permet que empreses facen negoci amb els gossos abandonats

Compromís presenta en el ple de dilluns 29 d’octubre una moció en la qual demana que els gossos abandonats siguen arreplegats per protectores d’animals i que es creu un espai dins del municipi on poder-los situar fins a localitzar als seus propietaris. Segons Jesús Monzó, portaveu del Grup Municipal Bloc-Compromís, “exigim que es complisca l’ordenança i que els veïns denuncien les irregularitats”. Compromís també exigeix que es fomente la formació voluntària entre els membres de la policia local que desitgen tenir un control sobre els animals potencialment perillosos i que es potencie l’adopció.

Segons Monzó, “ha estat la crisi econòmica i no la voluntat política del PP de Catarroja la que ha fet possible que des del mes de juny es treballe amb altra empresa més barata que ha assegurat que no practicarà l’eutanàsia a cap gos, petició exigida pels tècnics municipals”. En la documentació consultada, Compromís no ha trobat informes de veterinaris que acrediten la pràctica de l’eutanàsia en les mascotes abandonades en el municipi, a pesar que s’han practicat moltíssimes. Alguns veïns afirmen que alguns gossos han estat sacrificats abans del que marca la llei, qüestió denunciable perquè els propietaris adquireixen drets, especialment després de censar-los, vacunar-los i posar-los tot el que la legislació exigeix, inclòs el microxip.

Així mateix, Compromís fa una crida a la població de Catarroja perquè denuncie els fets, ja que  els propietaris tenen drets i no es pot consentir que determinades empreses cobren per mantenir als gossos en les seues instal·lacions per dies, a banda dels serveis de recollida dels animals de la via pública, l’eutanàsia i la incineració. Des de l’any 1991 Catarroja paga 8.400 euros fixos a l’empresa, per la recollida de les mascotes, manutenció, estada i la pràctica de l’eutanàsia i incineració.

Bloc-Compromís exigeix per part de l’equip de govern un control sobre els animals que s’arrepleguen, en quin estat es troben i si està justificat el seu sacrifici. En cas contrari, segons Monzó, “estem davant un negoci consentit per les dues parts que suposa uns ingressos de 6 euros per gos i dia per a l’empresa només per la manutenció”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *