Compromís reclama en les seues esmenes als pressupostos de l’estat un milió d’euros en inversió per a Catarroja

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha presentat dues esmenes als Pressupostos Generals de l’estat (PGE) que reclamen una inversió per a Catarroja de vora un milió d’euros. La primera de les esmenes presentades proposa la construcció d’un ascensor a l’estació de tren de Catarroja, per tal de paliar el greu problema d’accessibilitat que pateixen les persones amb mobilitat reduïda o aquelles que porten cotxes de bebé, carros de la compra, etc. Joan Baldoví va visitar recentment el poble (s’adjunta foto) per tal de conéixer este i altres problemes que afecten a la ciutadania. La inversió sol.licitada per a esta obra és de 200.000 euros, import pel qual s’han executat recentment actuacions similars d’ADIF arreu d’Espanya.

L’altra esmena reclama la posada en valor de les ruïnes romanes de Catarroja, mitjançant la creació d’un parc arqueològic que combine la natura amb a història del poble. La inversió proposada és de 700.000 euros, concordant amb allò pressupostat per l’Administració General de l’Estat en altres programes de recuperació arqueològica. El poble guanyaria d’esta forma un nou pulmó verd i un centre de referència cultural i històrica, en el qual la comunitat escolar podria aprendre quins són els orígens del poble on viu. A més, suposaria la recuperació per al poble d’un espai degradat i abandonat a la seua sort pel govern municipal, que ha vist en este jaciment un problema, i no un potencial cultural, educatiu, turístic i mediambiental.

Estes no són les primeres accions que Bloc-Compromís per Catarroja presenta al Congrés dels Diputats. Anteriorment es va reclamar l’assumpció per part del Ministeri de l’Interior del cost del lloguer del local que actualment ocupa la Guàrdia Civil a l’Avinguda de Múrcia, i que anualment suposa un cost per a les arques municipals de més de 35.000 euros.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *