Compromís ha exigit al govern local que prioritze en els seus pagaments i pose per davant a les empreses i entitats de Catarroja. Segons l’informe de morositat presentat per l’interventor municipal en el tercer trimestre de 2012, l’ajuntament de Catarroja deu diners a les dues bandes de la localitat, la Unió Musical i l’Artesana. En el cas de la primera, les factures pendents s’excedeixen en 127 dies, sent el termini legal establit de 40 dies.

Tot açò, afirma Compromís, després que fa tot just uns mesos l’equip de govern de Soledad Ramón demanara un préstec als bancs de més de 3 milions d’euros per a pagar als proveïdors, un préstec que els ciutadans de Catarroja haurien de retornar a un interès del 6%, pel que el deute de l’Ajuntament s’acosta a unes quotes més que preocupants. En uns mesos, el govern local s’ha endeutat en prop de 600.000 euros. Factures amb imports de 315.000 euros encara estan pendents de reconèixer, algunes d’elles de l’any 2011 que estaven amagades en els calaixos de l’alcaldessa.

En aquest informe també s’observa com l’ajuntament deu diners per sobre del termini legal establit a l’empresa de serveis municipals de Catarroja, ESERCA, així com a menudes i mitjanes empreses de la localitat, instal·lades tant en el polígon com en el nucli urbà.

Compromís també ha destacat el fet que en la relació de factures pendents de pagament es troba Valoriza, l’empresa concessionària de la neteja viària de la localitat, a la qual se li deu des de fa més de tres mesos uns 52.000 euros, factures que segons l’última relació no han estat abonades per l’ajuntament. Cal recordar la situació en la qual es troben els treballadors d’aquesta empresa i el fet que a l’inici de l’any haguera d’acomiadar a 8 d’ells, cosa que ha provocat una vaga indefinida dels treballadors durant les festes locals del mes de setembre.