Compromís denuncia que l’alcaldessa de Catarroja contracta per resolució d’alcaldia

Compromís denuncia que l’alcaldessa de Catarroja contracta conserges per resolució d’ajuntament, mentre 122 persones duen 8 anys pendents que isca una plaça d’oposició convocada en l’any 2004.

Segons Jesús Monzó, portaveu de Compromís a Catarroja, en l’any 2004, 122 persones van pagar 10 euros de taxes per a poder optar a una plaça vacant de conserge mitjançant oposició lliure. Aquesta convocatòria, afirma Monzó, està paralitzada per interessos polítics. És més que evident que al PP no li interessa convocar oposicions perquè així té places lliures per a contractar lliurement i, a dit, sense borses de treball i sense transparència. Les places de conserge, any rere any, segueixen vacants però són cobertes per personal eventual, a proposta d’ajuntament i del regidor de recursos humans, sense borsa de treball i sense cap tipus de publicitat.

Així mateix, Compromís denuncia que l’alcaldessa menteix constantment en els plens i en les contestacions que realitza als regidors. En l’últim ple, Soledad Ramón al principi va negar que haguera contractat per resolució, dient que sempre contractava mitjançant Junta de Govern Local. Quan Compromís va traure a la llum la resolució i les proves, l’alcaldessa va voler justificar el fet dient que “era una persona a la qual li feia molta falta”.

Compromís denúncia que diverses places de conserges de col·legis i edificis públics haurien d’eixir a oposició o convocar-se una borsa de treball transparent perquè són places vacants de l’administració pública, no una empresa de col·locació del PP de Catarroja. La política de contractació del PP, s’afirma des de Compromís, és vergonyosa i molt opaca, només es contracta a amics i coneguts del PP, mentrestant, Catarroja conta amb prop de 3500 desocupats i moltíssimes famílies sense recursos econòmics.

L’ajuntament va publicar l’oferta en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el 3 d’agost de 2004. El 19 de setembre d’aqueix mateix any, la convocatòria es va fer oficial en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Compromís ha pogut constatar que alguns dels participants, ja en el 2006, van demanar la devolució de les taxes pagades en el seu moment a l’administració però aquestes peticions han estat denegades. Entre les persones inscrites en el seu moment per a optar a la plaça de conserge, figura una regidora actual del PP de Catarroja.

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *