L’Ajuntament de Catarroja decideix retirar la medalla d’or de la Vila de Franco a proposta de Compromís

Segons el grup municipal de Bloc-Compromís de Catarroja, amb aquest acord plenari, per fi, s’ha fet justícia i s’ha deixat de posar al mateix nivell la figura d’un dictador assassí amb la de personalitats il·lustres de la ciutat que han destacat per la seua gran labor cívica, artística o laboral.

La moció aprovada demanava deixar sense efecte un acord del ple celebrat el 26 de juny de 1972, en plena dictadura del general Francisco Franco, en el qual se li atorgava a Francisco Franco la primera medalla d’or de la Vila de Catarroja. Aquesta decisió ha de ser notificada a les administracions de l’estat espanyol, a la família de l’exdictador i a l’arxiu municipal de Catarroja.

Des de Compromís entenem que mantenir la medalla a un dictador suposa, a més de vulnerar la llei de memòria històrica aprovada pel govern espanyol, l’incompliment de l’actual reglament d’honors i distincions de la localitat, aprovat l’any 1988, on diu de manera clara que les distincions ha de ser atorgades a personalitats que constituïsquen un exemple a seguir i que les seues accions rellevants prestigien el nom de Catarroja.

Compromís ha aconseguit que amb aquest acord l’ajuntament de Catarroja elimine dels seus expedients històrics la taca que suposa tenir reconeguda la labor d’un dictador que va causar el terror durant un llarg període de la història de l’estat espanyol.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *