Compromís demana que l’Ajuntament publique mensualment les indemnitzacions dels regidors

Compromís demana que l’ajuntament de Catarroja publique mensualment les indemnitzacions que cobren tots els regidors i els treballadors adscrits a l’equip de govern. La moció també exigeix a l’actual alcaldessa, Soledad Ramón, que pose en coneixement de tots els ciutadans també les indemnitzacions que cobra per representar a l’ajuntament en el EMSHI, EMTRE, o la Mancomunitat, entitat que presideix actualment.

En la moció, presentada per registre d’entrada,*Compromís també denuncia que les actes dels plens no es publiquen en la pàgina web municipal, així com les actes de la Junta de Govern, pel que es demana major transparència. Segons Jesús Monzó, portaveu de Compromís, els ciutadans tenen dret a saber qui “viu de la política”, així com el que guanyen cadascun dels regidors de l’ajuntament perquè es tracta de diners públics que ix de les arques municipals.

Adjuntem moció presentada

________________

Jesús Monzó Cubillos, com a portaveu del grup municipal Bloc-Compromís presenta la següent proposta perquè siga debatuda en el ple ordinari del mes de febrer de 2013

Exposició de motius:

En els darrers dies els ciutadans i les ciutadanes de tot el món estan assabentant-se, a través dels mitjans de comunicació, de pràctiques menyspreables i de cobrament il·legítims de sobresous, en un moment en què la crisi econòmica està afectant el dia a dia de moltes famílies. La corrupció, desgraciadament, s’està relacionant amb la política i els empresaris. El “cas Barcenas”, per exemple, ha obligat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a presentar davant la ciutadania la seua declaració d’hisenda, una pràctica que hauria de ser d’obligada “praxis” per a tots els càrrecs públics, així com per als treballadors i les treballadores que ocupen un càrrec temporal en les administracions (els anomenats càrrecs de confiança o assessors dels grups polítics).

Des de Compromís entenem que cal que des de l’Ajuntament de Catarroja s’impulse la transparència pel bé d’aquells que busquen en la política un benefici social i no particular. Fins el moment, Catarroja no és l’exemple a seguir en transparència perquè  el plenari del mes de juny de l’any 2011, plenari on es van decidir els sous, així com les dedicacions exclusives i les indemnitzacions dels càrrecs públics i del personal de confiança, no s’ha publicat a la pàgina web. Així mateix, cal que tant l’alcaldessa com tots els regidors i regidores exposen públicament el que cobren de l’administració local, així com les indemnitzacions que cobren quan representen aquest ajuntament en altres organismes, com ara la Mancomunitat o l’ EMSHI, etc.

Per tot això, el ple de l’Ajuntament de Catarroja acorda:

1.- Publicar mensualment en la pàgina web municipal el sou i les indemnitzacions que cobren tots els membres de la corporació municipal, així com el personal de confiança. Matisant, de manera clara, la quantitat que es cobra i en concepte de que, tenint en compte les retencions d’hisenda.

2.- Penjar les actes dels plenaris municipals, així com les Juntes de Govern Local, donat que representen l’activitat política municipal, una activitat desenvolupada en un acte públic com és el plenari. Entenem, per tant, que no se vulnera la intimitat de cap persona i que es garanteix el dret a estar informats de tots els ciutadans, com estableix l’actual Constitució Espanyola.

3.- Executar aquest acord en un termini màxim de 15 dies, amb efectes retroactius, establint com a límit la present legislatura.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *