Compromís reclama l’inventariat i la catalogació de l’obres d’art que es troben en edificis municipals de Catarroja

El grup municipal Bloc-Compromís reclamarà en el ple ordinari que indrà lloc el proper dijous 30 de aig l’inventariat i la catalogació de l’obres d’art que es troben en edificis municipals de Catarroja. El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, assegura que el valor de les obres que actualment té en propietat el consistori és molt important, de fet, algunes peces han rebut el primer premi d’escultura o de pintura que concedeix l’Ajuntament de la localitat en els premis Vila de Catarroja.

Compromís assegura que no tenint catalogades i inventariades aquestes obres, es menysprea als premiats, així com alguns autors de la localitat que al llarg dels anys han realitzat donacions al municipi. La moció pretén posar en valor les obres i salvaguardar un patrimoni que ara està desprotegit perquè ni els mateixos funcionaris saben dir on es troba situada cada peça.

Des de Compromís s’exigeix més protecció i un major respecte cap a les obres d’art, així mateix s’alerta sobre la deterioració, per falta de manteniment, d’algunes escultures que es troben a la intempèrie, com la peça situada en la rotonda d’accés a Catarroja per l’antiga carretera real de Madrid.

Monzó assegura que alguns quadres de pintures i escultura han anat passejant per diferents habitacles de l’ajuntament, sense tenir un lloc fix. Algunes obres d’art han estat abandonades a la seua sort en zones diferents de l’ajuntament, sense que ningú s’encarregue de buscar-li el lloc apropiat. Monzó afirma que la majoria de quadres i escultures no tenen inscripcions on es faça constar el nom de l’autor, les característiques de l’obra, així com detalles com si han rebut algun premi o si es tracten de donacions realitzades.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *