Compromís denuncia que les restes de la Vila romana de Catarroja continuen en el poliesportiu sense cap tipus de seguretat, control i inventari

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha acusat l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, de faltar a la veritat davant els ciutadans del municipi en assegurar, en un ple municipal, que les restes arqueològiques de la Vila Romana de Catarroja s’havien traslladat a les dependències municipals per a la seua major protecció. Davant la petició d’informes que avalen aquest trasllat, l’alcaldessa ha hagut d’admetre que les restes encara es troben en les dependències del poliesportiu municipal.

Soledad Ramón va afirmar públicament el trasllat de les restes dies després que isquera a la llum que una part d’aquests, concretament els que es van trobar durant les excavacions realitzades l’any 2008, portaven anys amuntegats en un habitacle del poliesportiu municipal, al costat de trofeus i altres utensilis esportius.

Les restes de la Vila Romana, assegura Monzó, ja haurien d’estar catalogat i inventariats des de fa anys. Tant la Conselleria com l’Ajuntament de Catarroja estan permetent que parteix de la història dels catarrojenses estiga a la mercè dels saquejos i de la deterioració perquè no existeix ni control ni vigilància de cap tipus. Monzó assegura que la clau de l’habitació ha anat circulant de mà en mà sense que l’alcaldessa tinguera coneixement d’açò, una circumstància que agreuja, encara més, el cúmul de despropòsits de l’equip de govern.

Monzó ha afirmat que el seu grup municipal està fart d’advertir que l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón i el regidor de Cultura de la localitat, David Nácher, estan sent còmplices d’un delicte contra el patrimoni cultural dels valencians, en permetre amb la seua nefasta actuació política que parteix de la història dels catarrojenses estiga sense cap control. Monzó assegura que existeix responsabilitat de les dues administracions, per la qual cosa si no s’actua amb diligència es donarà trasllat la denúncia a la Policia Autonòmica perquè investigue els fets i es depuren responsabilitats.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *