Compromís reclama al govern municipal que explique per què s’evita usar l’empresa pública ESERCA

Monzó considera que l’empresa municipal ESERCA està infrautilizada, per al 2014 solament té prevista una inversió de 86.000 euros quan la despesa en personal supera els 320.000 euros. La majoria d’obres menors que es fan en el municipi les realitzen empreses privades mitjançant el sistema de contractació menor sense publicitat, tot i que existeix una empresa pública municipal.

Segons denuncia Compromís el govern del PP addueix que l’Ajuntament no disposa de material tècnic ni humà per realitzar reformes de voreres, pintar pistes de tennis o barrar instal·lacions del poliesportiu, entre altres actuacions. Segons el portaveu de Compromís a Catarroja, Jesús Monzó, el PP decideix externalitzar els serveis a empreses que convida directament, sense que l’alcaldessa justifique el motiu pel qual l’empresa pública municipal ESERCA no les pot realitzar. Segons Compromís amb aquesta manera de governar es perjudica a la ciutadania perquè el PP entén la política com una manera de fer “amiguismo” perquè les contractacions es realitzen “a dit”, és el mateix equip de govern qui proposa les empreses a les quals convida per realitzar aquestes obres, la qual cosa es ve a denominar contractació menor sense publicitat perquè només les empreses que són convidades poden tenir accés a la reforma.

Segons Monzó, mitjançant aquest mecanisme s’han realitzat la majoria de les obres menors del municipi, exceptuant actuacions de supressió de barreres arquitectòniques o la construcció de nínxols en el cementeri. Monzó assegura que aquesta línia continuarà perquè en la Junta de govern local del passat mes de novembre es van adjudicar per aquesta via 20.500 euros per pintar les pistes de tennis i el tanques per al poliesportiu, 10.200 euros per millorar les voreres de l’entorn del centre de salut o 51.000 euros per millorar els accessos a l’antic safareig de la població.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *