Monzó: “és lamentable que l’ajuntament tarde anys en adaptar els jocs infantils”

El portaveu de compromís en l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha demanat responsabilitats al PP de Catarroja per permetre que els jocs infantils de la població porten anys sense complir la normativa europea de seguretat que estableix que els jocs no poden portar cap tipus de metall i que han d’estar dotats d’amortidors davant possibles colps, així com disposar d’unes distàncies reglamentàries.

Monzó va ensenyar a l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, un escrit en el qual l’exalcalde de la població, Francisco Chirivella, certificava a Compromís que els parcs estaven en regla, excepte dos d’ells que tenien materials de metall. Compromís va recordar a Soledad Ramón que deixe d’enganyar a la ciutadania perquè Compromís porta anys denunciant-ho, malgrat açò, l’actual alcaldessa ha continuat reformant parcs sense complir amb la normativa vigent, fet que demostra la seua enorme irresponsabilitat.

Contestació F. Chirivella (2008)Davant l’evidència dels fets, l’actual equip de govern ha hagut de substituir una gran part dels jocs infantils de la població, la qual cosa suposarà un desemborsament de les arques municipals de 72.600 euros. Monzó considera “molt greu” el fet que sabent de l’existència d’aquestes normatives, es mentisca a l’oposició i que es permeten reformes de parcs, anys després, sense complir rigorosament la màxima seguretat per als xiquets. Per tant, el PP ha tornat a mentir als ciutadans dient que som capdavanters en seguretat perquè portem 15 anys sense aplicar normatives europees aprovades l’any 1999.

Els Ajuntaments disponien de dos anys per a adaptar els jocs infantils a la normativa de la Unió Europea EN: 1176 i EN:1177 dels anys 1998 i 1999, respectivament. Compromís exigeix responsabilitats perquè fa quatre anys es van reformar parcs que no han complit estrictament amb la normativa marcada per europa, així com la llei 1/98, del govern valencià, que estipula que els jocs han de ser accessibles per als menors discapacitats.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *