Monzó: “Demanem al fiscal que depure responsabilitats davant el que considerem un delicte consentit contra el patrimoni de tots els valencians”

Compromís assegura que el govern local ha decidit actuar i traslladar les restes durant el mes de novembre a unes dependències situades a Bétera, propietat de la Diputació de València, sols després que el fiscal de la província de València demanara explicacions a l’Ajuntament de Catarroja.

Monzó apunta que “les restes continuen sense netejar i sense inventariar i que malgrat les nostres denúncies, esmenes en els pressupostos i mocions, ningú, absolutament ningú, ha vetlat pel nostre patrimoni durant anys. Ara esperem que el fiscal actue amb contundència i nosaltres estem disposats a col·laborar en tot el necessari per a protegir i restituir en la mesura que siga possible el dany que se li ha fet al nostre patrimoni”.

El portaveu de Compromís, Jesús Monzó, s’ha mostrat molt satisfet pel fet que la fiscalia haja incoat diligències de recerca penal davant els indicis evidents d’atemptat contra el patrimoni històric de la ciutat. Monzó assegura que “portem anys demanant la neteja i la catalogació de les restes de la Vil·la Romana de Catarroja i l’única cosa que ens hem trobat són mentides i la negativa de l’equip de govern del PP”.

Al PP de Catarroja ii a la Consellería no els ha importat gens ni mica la situació en la qual estaven les restes. Compromís ha fet arribar al fiscal les contestacions dels responsables polítics de les dues administracions davant preguntes realitzades per esta formació en l’Ajuntament de Catarroja i en les Corts Valencianes.

Monzó assegura que la cambra on han estat situades les ruïnes romanes de la vil·la de Catarroja, des de l’any 2008, no tenia cap tipus de control i estaven sotmeses a humitat. Les claus les tenien diverses persones i ningú controlava que sols hi tinguera accés el responsable arqueològic. Compromís assegura que la Conselleria era coneixedora des de l’any 2011 dels fets mitjançant escrit presentat pels arqueòlegs responsables de la campanya arqueològica realitzada durant l’any 2008.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *