Compromís per Catarroja presenta una moció per demanar la correcció del cabal ecològic que arriba a l’Albufera

Compromís per Catarroja va presentar en el ple ordinari celebrat dilluns una moció per la qual s’insta la Confederació Hidrogràfica del Xúquer mesures urgents per a solucionar el greu problema que, a hores d’ara, està patint l’Albufera, amb nivell d’aigua inferiors als habituals en aquesta època de l’any. La moció va estar rebutjada pel PP.

En el mateix escrit es demana a la Confederació la correcció del cabal ecològic almenys de 253 hm3/any, dels quals 121 hm3 hauríem de provindre directament del riu Xúquer, per tal d’evitar que episodis com els d’enguany es tornen a repetir, ja que encara que en els darrers dies el nivell de la cota d’aigua en el Llac de l’Albufera ha augmentat, encara continua amb cotes baixes per davall del nivell habitual.

Segons Empar Chulià, portaveu de la Comissió de Medi Ambient i Agricultura de Compromís per Catarroja, “les alarmes van botar a finals d’octubre, quan es va comprovar que el llac havia retrocedit més de 23 centímetres i necessitava cabal extra per a recuperar-se”. Chulià apunta que “esta situació, ja va ser advertida per la societat civil que va considerar que la proposta del Pla Hidrològic que assignava un volum de 167 hm3/any al llac, era insuficient, i que segurament l’aigua provindrà de la depuradora de Pinedo, amb una qualitat d’aigua més baixa que la del riu Xúquer,  ja que conté una elevada concentració de fòsfor que fa el llac més hipertròfic”.

La falta de pluges de la tardor i la falta d’aportació d’aigua del Xúquer, sumada a que s’han omplit els tancats per començar la temporada de caça han portat al llac a un nivell d’aigua insuficient i no s’hauria d’haver bombat aigua als tancats, ni als vedats de caça. Segons Chulià “encara que el llac és propietat de l’Ajuntament de València, la mancança d’aigua
i la mala gestió de l’aigua afecta a tots els ecosistemes que formen part del Parc Natural. Per això tots els municipis que formem part del Parc Natural, com ara Catarroja hem d’exigir a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’aportació immediata d’aigua al Llac per recuperar el nivell històric habitual d’aigua en esta època”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *