Explicació de la regidora d’Educació, Núria Blanch, en el ple ordinari de hui dijous 28 de gener.

Des de l’actual equip de govern pensem que ser ciutat educadora va més enllà de pagar 220 € a l’any. Més enllà de tenir un paper que ens acredite com a ciutat educadora. No educativa, sinó educadora.

Jo, com a regidora d’Educació, porte des de juliol fent l’esbòs del que podria ser el nostre Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i per això he estat escodrinyant dels bons models de Ciutats Educadores que tenim a l’estat espanyol.

Volem que Catarroja sí siga un referent com a ciutat educadora, volem que quan alguna ciutat estiga interessada en ser ciutat educadora ens prenga de model, puga entrar a la nostra web i es queden bocabadats per les coses que som capaços de fer a Catarroja.

Per això és necessari l’elaboració del PEC, que aporte el marc conceptual, el projecte pedagògic i el procés metodològic necessaris perquè Catarroja, desenvolupe les seves potencialitats educatives en el procés de construcció de la ciutat educadora. El PEC ha de ser un factor clau en el desplegament de les Polítiques Públiques Municipals.

Nosaltres tenim clar on volem arribar però també com volem arribar a elles. Perquè les coses que ens creguem, que són importants, no es poden fer de la nit al dia.

No podem, perquè no seria just per a la nostra ciutadania, començar la casa pel terrat i és per això que votarem en contra d’aquesta moció.

Però continuarem treballant de valent per fer que Catarroja siga un referent en educació a nivell comarcal i de país, sols en eixe moment podrem dir que som una ciutat educadora. Encara que em pese, com a regidora d’Educació i responsable directa, no pense que dir que som una cosa que hui no ho som siga responsable, ni acceptable per part nostra.