Catarroja comptarà amb una oficina de la xarxa pública Infohabitatge

Catarroja comptarà pròximament amb una oficina d’Infohabitatge, la xarxa de la Generalitat Valenciana que, entre altres aspectes, facilita solucions a les persones que ho necessiten a l’hora d’accedir al banc públic de vivendes de la conselleria d’Habitatge.

La conselleria sufragarà les instal.lacions destinades a este servei i la contractació d’una treballadora social que, a hores d’ara, ja està dedicant-se a estes tasques. El punt d’Infohabitatge està previst que s’instal·le en les dependències dels serveis de Benestar Social de Catarroja.

Què és Infohabitatge?
Es pretén que la plataforma Infohabitatge es constituïsca com la porta d’accés dels ciutadans i ciutadanes a este dret universal.

En Infohabitatge, els qui ho sol.liciten trobaran diversos mecanismes: es podran inscriure en el registre de demandants i també accedir a tota la informació d’interés que servirà com a guia i assistència en el procés per a fer efectiu el dret a un habitatge amb les diferents solucions habitacionals que el nou marc normatiu preveu.

La Llei 2/2017, de la Generalitat, de 3 febrer, per la Funció Social de l’Habitatge, vigent des de l’1 de març de 2017, i sense precedents fins a la data a la nostra Comunitat, representa un vertader avanç històric.

En este sentit, Infohabitatge inclou un registre per a demandants de vivenda, ajudes per a pagar el lloguer en el cas de les persones que estiguen immerses en un procés d’execució hipotecària o desnonament, l’accés al Parc Públic d’Habitatge, la possibilitat d’accedir a la rehabilitació i renovació de vivendes i altres serveis, com la Xarxa Lloga, destinats a facilitar que les persones excercisquen el dret universal a disposar d’una vivenda digna.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *