El Ple de Catarroja ha aprovat per unanimitat el destí del superàvit de 2017. En total, més de 2,5 milions d’euros que es dedicaran a inversions financerament sostenibles i a la reducció del deute bancari.

Concretament, s’ha donat llum verda a la inversió de més d’1,2 milions d’euros en nous projectes, a proposta de l’Equip de Govern i els grups de l’oposició. La major part del pressupost es destinarà a la renovació dels col·lectors. Així, una partida de 300.000 € servirà per a canviar el clavegueram de l’avinguda Diputació, després que les obres de reurbanització de la zona descobriren el seu mal estat. Tanmateix, este no serà l’únic carrer on s’intervindrà: vora 100.000 € més aniran destinats a renovar la xarxa de sanejament de diversos barris del municipi.

La piscina coberta municipal també rebrà una important part de les inversions. Per a la rehabilitació de la terrassa s’invertiran 180.000 € i en l’adequació del soterrani, 100.000 € més. En este moment, el soterrani de la piscina es fa servir com a magatzem però l’Ajuntament valorarà la possibilitat de reconvertir-lo en un aparcament.

Així mateix, el consistori invertirà 100.000 € en els túnels del carrer Pelayo i la Ronda Est, actualment pendents d’execució. La intervenció permetrà solucionar els problemes que ocasionaven les pluges intenses i milloraran la seguretat dels túnels d’accés al centre urbà.

D’altra banda, està previst que 40.000 € siguen invertits en l’estudi i implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica. També els col·legis públics rebran una part del superàvit, ja que 30.000 € es destinaran a treballs de manteniment i adequació dels centres escolars.

A banda de tot això, les inversions també serviran per a recuperar l’empedrat històric de diversos carrers del barri de Les Barraques i per a posar en marxa el projecte de participació per a reurbanitzar del Camí de les Corregudes, així com el projecte de remodelació del carrer Paluzié.

Reducció del deute
El Ple també va acordar que 1,3 milions del superàvit servisquen per a reduir el deute. En el 2015, a inici de legislatura, el deute contret pel consistori ascendia a més de 13 milions d’euros. Amb la reducció prevista, la xifra descendirà fins als 6 milions d’euros a finals de legislatura, amb una reducció de més d’un 50% i per davall de la mitjana de l’estat espanyol.

Algunes de les inversions seran estes:

✅ Millores en col·legis públics (30.000 €);
✅ La implantació del contenidor de matèria orgànica (80.000 €);
✅ El projecte de participació per al nou Camí de les Corregudes (15.000 €);
✅ La reforma del quiosc de Paluzié per poder licitar l’adjudicació (15.000 €);
✅ Millores en els col·lectors del poble (300.000 €);
✅ Inversions en la piscina coberta (terrassa i soterrani, per 280.000 €);
✅ El projecte d’urbanització del carrer Paluzié (15.000 €).