L’Ajuntament de Catarroja destinarà un total de 173.000 euros, procedents d’una subvenció de la Diputació de València, a millorar i acondicionar el pont del Xarco que connecta el poble amb el polígon i la Ronda Nord.

Les actuacions que es realitzaran seran la substitució dels panells fonoabsorvents per evitar les molèsties i els sorolls en les vivendes de la plaça dels Furs. També es farà un decapat i nova pintura de les baranes metàli·liques de tot el pont.

Pel que fa a les mesures de seguretat del pont es substituiran les barreres de seguretat i la instal·lació d’un nou sistema de protecció per als motoristes per a evitar lesions greus en cas d’accident.

En l’entorn del pont s’eliminaran les barreres arquitectòniques en la Ronda Nord i es crearan cinc nous passos de vianants elevats des del Camí Reial fins el Xarco. També s’ajardinaran les redones del polígon i d’entrada a Catarroja amb espècies adequades, i s’ajardinarà la Ronda Nord amb plantes autòctones, eliminant les espècies invasores.

Segons Martí Raga, regidor d’Urbanisme, “esta inversió se suma a les millores dels túnels del Port, de l’Estació i de Barraques, al nou accés en la urbanització del passeig de la Diputació i la nova redona d’entrada al polígon, que es troba en execució gràcies a la subvenció concedida per la Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix Rafa Climent“.