Ple de constitució de la nova corporació municipal de la legislatura 2019-2023.
Dissabte, 16 de juny de 2019

Les meues primers paraules vull que siguen d’agraïment. Vull agrair, de tot cor, a les 3.587 persones que heu confiat en la meua persona, en Compromís per Catarroja, en les passades eleccions municipals del 26 de maig.

Gràcies a la vostra confiança, a la vostra generositat, heu fet possible que, a hores d’ara, siga el vostre alcalde; l’alcalde de tots els catarrogins i de totes les catarrogines. Sens dubte, tot un honor i un gran privilegi que assumisc amb moltíssima il·lusió.

En un dia com hui vull agrair, especialment, a la meua parella (Rafa), al meu fill (Manel) i a la meua família el fet d’estar ahí en tot moment, ajudant-me, donant-me suport i encoratjant-me en esta etapa de la meua vida. Amb ells, TOT ÉS MÉS FÀCIL

Com sabeu l’any 2015 Compromís va ser la força de progrés més votada. Quatre anys després, la ciutadania ha sabut valorar l’esforç d’estos quatre anys, és per això que hem augmentat en vots, en nombre de regidors i hem guanyat les eleccions municipals.

El poble de Catarroja, sens dubte, ens ha legitimat per a governar i ens ha donat la força necessària per a seguir treballant amb il·lusió, valentia i responsabilitat per una Catarroja millor.

El govern de Catarroja ha de seguir la línia de progrés començada fa quatre anys, un govern de CORRESPONSABILITAT, transparent, que busque l’interés general i el benestar de la ciutadania per damunt dels interessos particulars… Ens calen, per tant, polítiques que aprofundisquen en el canvi començat ara fa quatre anys, en la manera diferent de fer política; una autèntica regeneració democràtica que empodere la ciutadania i que deixe enrere, per a sempre, aquelles velles polítiques de supèrbia, jerarquia i poder.

Les eleccions del passat 26 de maig ens han donat un missatge ben clar; no hi ha majories absolutes i el poble de Catarroja vol diàleg, honradesa, transparència i responsabilitat, moltíssima responsabilitat.

És per això que faig una crida a tota la corporació municipal; una crida al respecte, al diàleg, al treball mancomunat, al consens entre totes les forces polítiques per poder avançar com a poble i ser referents. Catarroja, sens dubte, s’ho mereix.

La participació i la col·laboració de tots els grups polítics és necessària, no sols perquè ho ha dit el poble a les urnes sinó perquè a les nostres mans està la seua governabilitat; el somriure de la gent, la felicitat de moltes famílies, el menjar dels nostres fills, l’educació, la sanitat,… En definitiva, la dignitat de les persones.

Teniu el meu ferm compromís de seguir sent l’alcalde de tot el món, un alcalde dialogant, humild, proper i senzill. Els anys que porte a l’Ajuntament de Catarroja m’han proporcionat una experiència important, l’equilibri necessari per poder assumir esta responsabilitat.

Com sabeu, mai no he volgut fer de la política la meua professió, però entenc que la política és el mitjà imprescindible, l´única ferramenta per poder tornar el somriure a la meua gent, al meu poble. Encara que sóc un privilegiat (tinc feina i, a més a més, fixa ), al llarg de la meua vida he lluitat i ho seguiré fent per preservar amb dignitat els meus orígens, uns orígens humilds i treballadors, arrelats a l’horta i a la marjal.

Ara més que mai, com Alcalde de Catarroja, seguiré lluitant fins les meues últimes forces per fer de la sanitat, l’educació i els serveis socials, els pilars de la nostra societat, una societat igualitària entre hòmens i dones, sense discriminació per l’orientació sexual, per la raça o per les creences religioses. Vull un poble integrador, divers, en el qual mai més ningú haja de tindre POR a ser diferent, perquè en la diferència està la pluralitat, la diversitat de pensament, en definitiva, la llibertat i la dignitat de l’ésser humà.

Com a catarrogí que sóc, el meu poble és i serà una part important de la meua vida, és per això que estic compromés a millorar-lo i convertir-lo en un clar referent de la regeneració democràtica, on la transparència i la participació ciudadana han de ser claus.

El govern de Catarroja no ha d’apostar per l’almoïna sinó que la justícia social, per l’ajuda a qui vertaderament ho necessita, per no malbaratar els diners públics i per reactivar l’economia i fomentar l’ocupació.

Per davant tenim molts projectes, alguns d’ells enllestits en l’anterior legislatura. Projectes ​que ens han de marcar les línies programàtiques d’esta nova legislatura; un Nou PGOU que soterre definitivament el macroprojecte del Nou Mil·lenni, el Pla Especial del Port, la nova casa de la joventut, un nou espai per a les persones grans, la reforma de la casa de la cultura, el nou centre de salut, la construcció del nou institut de secundària, entre d’altres.

Hem de seguir implementat mesures que puguen combatre el canvi climàtic, que facen possible que cap família es quede al carrer, que cap persona de Catarroja haja de patir fam o que s’estudie en barracons o en edificis sense unes condicions mínimes.

Vos puc assegurar que em plantaré on faça falta per reivindicar els interessos de Catarroja per damunt d’interessos partidistes. Volem seguir sent valencians, parlar la nostra llengua, conservar les nostres tradicions, la nostra cultura però, al mateix temps, ser un poble integrador, no classista i tolerant.

Estic convençut que el nostre equip de govern farà una gran feina, tot el possible per fer de Catarroja un gran poble, un referent a tota la comarca i al nostre país.

Entre totes i tots (amb l’ajuda imprescindible dels tècnics, dels treballadors i de les treballadores de l’Ajuntament de Catarroja), CONSTRUIREM I DISSENYAREM la catarroja que volem i estimem. Una Catarroja Millor. Un poble del qual ens puguem sentir orgullosos i orgulloses.

Eixe serà el nostre objectiu i per fer-lo possible vos demane la vostra confiança.

MOLTES GRÀCIES