Comença la setmana amb l’inici del curs escolar per als més de 4.000 alumnes d’infantil, primària i secundària de Catarroja. Una jornada de nervis i il·lusió en els 10 centres d’infantil, primària i secundària del poble: Joan XXIII, Bertomeu Llorenç, Paluzié, Jaume I, Vila Romana, Sant Antoni de Pàdua I i II, Larrodé, IES Berenguer Dalmau i La Florida.

Un dia de nervis i de retrobaments per als 914 alumnes d’infantil, 2.224 de primària i els 1.386 de Secundària, que tornen amb il·lusió als centres educatius. Els més xicotets, els de primer d’infantil, aniran incorporant-se gradualment a la classe, mentre que els 350 alumnes matriculats en les escoletes ja van començar la setmana passada.

Ajudes a l’alumnat i oferta educativa municipal
Una edició més, des del Consistori, s’han oferit ajudes perquè el començament de curs siga una miqueta més suportable per a les famílies. Així doncs, les famílies que han matriculat als seus fills en les escoletes de 0 a 2 anys, rebran un xec de 50 euros mensuals per al pagament del servei, mentre que les famílies de xicotets escolaritzats en infantil de 3 a 5 anys rebran una ajuda per a la compra de material de 50 euros.

“Aquestes ajudes que oferim des de l’Ajuntament de Catarroja es complementen amb les que des de la Conselleria d’Educació s’ofereixen en Primària i Secundària a través de Xarxallibres”, explica el regidor de l’Àrea d’Educació, José Antonio Cuberos. “A més, des de l’Ajuntament de Catarroja tornem a realitzar un esforç al costat del nostre equip per a complementar l’oferta formativa amb diferents activitats i tallers que tindran lloc durant l’any”, explica Cuberos.

Aquesta oferta socioeducativa l’encapçalen programes amb forts lligams en el municipi com la campanya Anem al Teatre o de Foment de la lectura. Però també tallers tan ben acceptats com a ‘M’estime com soc’ o el Programa d’educació afectiva-sexual.

En l’oferta educativa d’enguany tampoc poden quedar-se al marge els Premis Sambori, Cinema en Valencià. Campaña de Teatre en anglés i Francés o el Certamen de lectura en veu alta ‘De Viva veu’.