Les festes de Catarroja ja estan en marxa. Aprofitant el clima festiu i de gent que ix al carrer a festejar, des de l’Ajuntament s’han pres una sèrie d’iniciatives per a conscienciar a la ciutadania sobre l’ús dels nostres recursos i el foment del reciclatge.

Així doncs, els espais en els quals es realitzen les activitats lúdiques de les Festes Majors comptaran amb un Punt Verd d’informació, des del qual s’oferirà als veïns que allí s’aproximen consells sobre el reciclatge, informació del procés, així com contenidors diferenciats per a depositar en el lloc correcte els residus.

El dissabte 14 de setembre es va situar el primer d’aquests punts verds, en la Plaça del Mercat, coincidint amb la celebració de les Ambaixades, la festa dels Moros i Cristians de Catarroja. Fins allí es van acostar els membres de la corporació municipal per a col·laborar en les tasques de conscienciació que en paraules de la regidora de Medi Ambient, Elisa Gimeno, van tindre una recepció “molt positiva”.

“Catarroja és un municipi en el qual ha calat el missatge del reciclatge en la població, que cada vegada és més conscient que no tenim un Pla B al nostre planeta i el nostre principal objectiu és preservar-lo amb mesures com aquesta”, va explicar Gimeno. La regidora, també ha valorat la posada en marxa del cinqué contenidor, el de residus orgànics, que prompte estarà en funcionament en tot el nucli urbà.

Catarroja se suma a la iniciativa Mans al Riu
Mans al Riu la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, arriba a Catarroja. Aquesta campanya, que se celebra una vegada a l’any, complirà enguany la seua desena edició i, seguint l’esperit d’anys anteriors, perseguirà crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre en l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

Aquesta iniciativa que arriba enguany a Catarroja consisteix en una jornada de neteja de rius i barrancs que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus.

Tots els interessats a participar d’aquesta jornada hauran d’acudir el 6 d’octubre a les 10 del matí en l’aparcament de l’església de la Rambleta. D’ací es traslladaran per a realitzar la neteja del barranc en el terme municipal de Catarroja. Les persones interessades han d’apuntar-se prèviament en [email protected] o telefonant al 654076533.