L’alumnat de Catarroja està rebent durant estes setmanes una formació als seus centres escolars, respectant sempre les mesures de seguretat, per a aprendre un correcte ús del diferents contenidors de reciclatge. En este cas, la formació s’està centrant en la correcta utilització del cinqué contenidor, el dels residus orgànics, que a poc a poc s’anirà implantant en tots els barris del municipi.

“La posada en marxa del cinqué contenidor va per bon camí, ara bé, hem de continuar treballant en matèria de conscienciació des de les edats més primerenques ja que reciclant, reduint i valoritzant els nostres residus podran tindre un futur sostenible i saludable”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

L’equip d’educació ambiental ha estat mostrant els perquès d’aquest nou contenidor i com separar correctament els residus. Tot això d’una forma didàctica i divertida, adaptada a les edats de l’alumnat i procurant que aquesta activitat es poguera realitzar en espais oberts i on es poguera respectar les mesures d’higiene i de seguretat.

Esta campanya de formació i conscienciació se li uneix les accions al carrer que periòdicament s’estan realitzant en diferents punts del municipi. En este cas els equips de difusió expliquen el funcionament del cinqué contenidor i regalen a les persones interessades un poal per a l’orgànica per a poder fer la recollida dels residus i depositar-la posteriorment en el contenidor marró, a més d’un reciclari i una bossa reutilizables per a verdures.