La XXXIX edició dels Premis Vila de Catarroja ha hagut d’adaptar-se a les actuals circumstàncies. En aquesta ocasió, el lliurament de guardons s’ha realitzat de manera virtual, amb un xicotet acte en el Museu Antonia Mir on han participat representants de Florida Universitària, Perifèric Edicions i Ajuntament de Catarroja.27/11/2020

“La covid no ens ha permés realitzar el monogràfic de tota la setmana d’actes vinculats als Premis Vila que esperem recuperar per a la XL Edició que celebrarem al maig de 2021. El que no ha impedit aquesta situació és poder tornar a gaudir del talent artístic dels premiats on, en aquesta edició, hem pogut comptar per primera vegada amb una distinció al millor relat infantil”, ha explicat Dolors Gimeno, regidora de cultura.

Així doncs, enguany els guanyadors en les diferents categories han sigut:

El I Premi Benvingut Oliver de Literatura infantil a l’obra ‘Harmonia de les esferes’ de Josep Ballester Roca. Segons el jurat, aquesta obra és un poemari que et transporta a un imaginari musical i matemàtic de possibilitats diverses, jugant amb un llenguatge poètic i visual.

El XIV Premi Benvingut Oliver de narrativa juvenil a l’obra ‘Fora de classe’, l’autor de la qual és Salvador Vendrell Grau. Segons el jurat, l’obra relata com la crisi sanitària provocada per la COVID-19 ens ha alterat la manera de viure, abordant les relacions entre adolescents en aquests temps i la capacitat de superació de l’ésser humà davant les dificultats.

Finalment, el XXVIII Premi Benvingut Oliver de narrativa ha sigut per a l’obra ‘Amanda’ de Sergi Durbà Crespo. Aquesta novel·la presenta la relació de dos amics en uns llocs i en uns ambients en què se saben desubicats i perplexos per tot allò que s’esdevé al seu entorn, un poble costaner valencià. Un d’ells marxa lluny com a via de fuita, l’altre se centra en la família. La novel·la és, sobretot, és una crítica mordaç, a vegades divertida, a vegades amarga, però sempre penetrant, de la societat valenciana dels últims cinquanta anys. És justament aquesta mirada desembolicada, sense complexos, crítica i càustica un dels aspectes que més ha captivat l’atenció del jurat.