L’Ajuntament de Catarroja ha recuperat la gala de lliurament de Premis Vila de Catarroja i ho ha fet amb la lluentor de les edicions pre pandemia. Amb totes les limitacions obligades per la situació actual, ha realitzat un espectacle digne de l’altura d’uns guardons literaris i artístics que són referents a nivell autonòmic i que porten la imatge del nostre municipi com un referent cultural. Prova d’això ha sigut que durant els mesos més durs de la pandèmia, la cultura s’ha oblidat en el nostre municipi.

“Teniem clar que la gala del 40 aniversari dels Premis Vila de Catarroja havia de ser especial i des del departament de cultura hem posat tot de la nostra part perquè la cerimònia recuperara la lluentor pre pandèmia que tots desitjàvem. A més, hem volgut aprofitar aquest acte per a alçar la veu a favor de la Cultura Segura que a Catarroja ha tingut el seu espai i el continuarà tenint”, explica Dolors Gimeno.

Quant a les persones premiades, el XVI Premi Milagros Mir de pintura ha recaigut en l’obra Grullas, de l’autora Sandra Valls Traver. El premi, patrocinat íntegrament per la Fundació Antonia Mir, està dotat amb 6.000 euros. Així mateix, el jurat ha decidit concedir una menció honorífica, sense dotació econòmica, a l’obra ‘The rejection’, de la pintora grega Efcharistia Adamopoulou.

En la disciplina literària ha tingut els següents guardonats:

XXVIII Premi Benvingut Oliver de Poesia: ‘Fuita de gas’ de Joan Carles González Pujalte.

XV Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil: ‘Un crim entre tarongers’ de Mariano Casas Gómez.

II Premi Benvingut Oliver de Literatura Infantil: ‘El cavaller, el cavall, el drac i l’esquimal’ de David Navalón Bernabeu.

D’altra banda, el cantautor local, Miquel Gil, qui ha intervingut en la gala amb 6 dels seus temes, també va rebre el seu guardó, en reconeixement a la seua gran tasca traslladant en les seues cançons la poesia a tots els racons de la nostra terra. The term weed, typically refers to plants which are not wanted in a given garden. Weed seeds are usually seeds of plants that are considered to be weeds, that is, plants whose presence is undesirable. Weed seeds may also refer to the seed pods of prickly plants such as thistles. Some people use weed seed product for growing food crops, but this is discouraged because it can create invasive species.

Finalment, en la gala, que ha sigut emesa en streaming per Facebook i Youtube, i presentada per la periodista literària, Irene Rodrigo, també s’ha fet lliurament dels Premis Vila de Catarroja als guanyadors de la passada edició, els qui per la pandèmia no van poder rebre el seu premi. En aquest cas els guanyadors van ser:

El I Premi Benvingut Oliver de Literatura infantil a l’obra ‘Harmonia de les esferes de Josep Ballester Roca.

El XIV Premi Benvingut Oliver de narrativa juvenil a l’obra ‘Fora de classe’, l’autor de la qual és Salvador Vendrell Grau.

El XXVIII Premi Benvingut Oliver de narrativa per a l’obra ‘Amanda’ de Sergi Durbà Crespo